Πέμπτη, Ιουνίου 26

«H πλειοψηφία του πάρε»

Η κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος που αποτυπώνεται ανάγλυφα στα αρνητικά μηνύματα των δημοσκοπήσεων, καθώς και οι αποκαλύψεις για το οικονομικό σκάνδαλο της SIEMENS με τις δωροδοκίες πολιτικών έχουν δημιουργήσει, εν μέσω κοινωνικής κρίσης, γενικευμένο κλίμα έλλειψης πολιτικής εμπιστοσύνης.

Αναλυτές δεν αποκλείουν εξελίξεις στα πολιτικά κόμματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ταυτόχρονα οι πολίτες καταγγέλλουν ότι ενώ εδώ και χρόνια βλέπουμε καθημερινά αποκαλύψεις οικονομικών σκανδαλών, κανένας δε τιμωρείται.

Οι κρινόμενοι από την μια μέρα στην άλλη γίνονται κριτές και η χώρα και οι πολίτες βιώνουν τις συνέπειες της βαθιάς πολιτικής κρίσης και παρακμής.

Σήμερα το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών δικαίως ζητά αποφάσεις, το πολιτικό σύστημα πρέπει να ξεκαθαρίσει «με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει» διαφορετικά είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις από την Ελληνική κοινωνία. Οι πλειοψηφια των πολιτών σήμερα πιστεύει ότι οι περισσότεροι πολιτικοί «είναι μόνο του πάρε, δεν είναι του δώσε»

Μπαράζ καταθέσεων

Τους σαράντα αγγίζουν οι ύποπτοι για διάπραξη αδικημάτων που έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος ερευνά την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Siemens.

Ο κ. Αθανασίου απέστειλε την Τετάρτη τρεις νέες κλήσεις σε υπόπτους. Οι κλήσεις αφορούν τρεις χρηματιστές (εκ των οποίων ο ένας κατέθεσε ήδη υπόμνημα), που εμπλέκονται στην υπόθεση εμβασμάτων από οφ σορ εταιρία, η οποία φέρεται να διακινούσε χρήματα από τα κρυφά ταμεία της Siemens.

Ενώπιον του εισαγγελέα κατατέθηκε υπόμνημα από επιχειρηματία που κλήθηκε ως ύποπτος, καθώς σε λογαριασμό εταιρίας του με έδρα την Κύπρο κατατέθηκαν το χρονικό διάστημα 2004 έως 2005 συνολικά ποσά 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από την οφ σορ εταιρία που διακινούσε χρήματα της Siemens.

Στο υπόμνημά του ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι διέθεσε το λογαριασμό της εταιρίας του για να εξυπηρετήσει φίλο του χρηματιστή, χωρίς να γνωρίζει ότι τα ποσά αυτά προέρχονταν από τη Siemens. Όπως τονίζει, τα χρήματα τα παρέδωσε σε ρευστό στο χρηματιστή.

Με πληροφορίες από: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: