Τετάρτη, Ιουνίου 25

«Πολιτική καταιγίδα»

Οι συνεχόμενες αποκαλύψεις για το «σκάνδαλο της Siemens» δείχνουν να συμπαρασύρουν προς άγνωστη κατεύθυνση το σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Το πολιτικό σύστημα και οι πολίτες από τις συνεχόμενες αποκαλύψεις έχουν υποστεί σοκ.

Η Πολιτική και κοινωνική κρίση είναι τέτοια που όμοιας της δεν έχει ξαναβιώσει η χώρα τα τελευταία 30 χρόνια, μέσα σε αυτή την πολιτική και κοινωνική καταιγίδα η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. Έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια, από ευρύ ανασχηματισμό, έως και για εκλογές τον Οκτώβριο.

Η αντιπολίτευση που φαίνεται να πλήττεται περσότερο από το «σκάνδαλο της Siemens» εχει αρχίσει να σηκώνει « λάβαρα κατά της διαφθοράς»

Συνεχίζεται η έρευνα

Προθεσμία για να καταθέσει το Σάββατο ζήτησε και έλαβε χθες δια του συνηγόρου του απο τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παναγιώτη Αθανασίου, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θόδωρος Τσουκάτος, που έχει κληθεί ως ύποπτος για την διάπραξη αδικημάτων στην υπόθεση της Siemens.

Ο κ. Τσουκάτος ζήτησε προθεσμία προκειμένου να προηγηθεί της κατάθεσής του η κατάθεση του συνεργάτη του, ο οποίος ήταν συνδικαιούχος των 7 λογαριασμών, ενώ φέρεται αποφασισμένος να ζητήσει κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του 1 εκατ. μάρκων.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, γραπτές αποδείξεις ότι τα χρήματα κατέληξαν στο κόμμα δεν υπάρχουν. «Αποδείξεις είναι το θάρρος και η εντιμότητα των προσώπων που έχουν εμπλακεί», είπε ο κ. Γκούσκος, υπογραμμίζοντας ότι «ισχύει στο ακέραιο η δήλωση του κ. Τσουκάτου σχετικά με τον προορισμό των χρημάτων» (ότι δηλαδή επρόκειτο για οικονομική ενίσχυση για την προεκλογική καμπάνια του πασοκ

Με πληροφορίες από: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: