Τετάρτη, Ιουνίου 4

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΟΜΠΑΜΑ

Ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε μια ιστορική νίκη χθες Τρίτη, κερδίζοντας και μαθηματικά το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το Νοέμβριο. Είναι ο πρώτος μαύρος υποψήφιος που το καταφέρνει, μετά από μια νίκη που πριν από ένα χρόνο, όταν η αντίπαλός του Χίλαρυ Κλίντον έμοιαζε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρίσμα, φαινόταν αδιανόητη.

Ο 46χρονος γερουσιαστής από το Ιλινόι θριάμβευσε μετά την πιο μακρόχρονη και ακριβή μάχη για το χρίσμα που έχει σημειωθεί ποτέ στη χώρα, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό εκλεκτόρων μόλις χθες, στο τέλος της κούρσας που αρκετοί αναλυτές δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν επική.

Παρ όλ αυτά, η Κλίντον, στην δική της ομιλία, άφησε να διαφανεί ότι δεν είναι έτοιμη να υποστηρίξει τον Ομπάμα χωρίς όρους ή ανταλλάγματα παραδίδοντάς του αμαχητί τους υποστηρικτές της, παρότι τον συνεχάρη για την "εξαιρετική" του εκστρατεία, χωρίς μολαταύτα να παραδεχθεί την ήττα της.

"Τώρα το ερώτημα είναι πού πάμε από εδώ, και δεδομένου πόσο μακριά φτάσαμε και πού χρειαζόμαστε να πάμε ως κόμμα, είναι ένα ερώτημα που δεν παίρνω ελαφρά", είπε η Κλίντον, πλαισιωμένη από το σύζυγό της, πρώην Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και την κόρη της Τσέλσυ.

Mε πληροφορίες από: hri


Δεν υπάρχουν σχόλια: