Τρίτη, Δεκεμβρίου 14

Στην Κίνα στράφηκε η Πορτογαλία για την αποφυγή του ΔΝΤ

Σύμφωνα με πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης http://tv1.rtp.pt/ η Κίνα θα αυξήσει την οικονομική στήριξη για την Πορτογαλία με βάση το αίτημα της Πορτογαλίας να ενισχύσει την προσπάθεια για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και την αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης.
Η αποκάλυψη έγινε από τον Υπουργό Οικονομικών Fernando Teixeira dos Santos, στο τέλος της διήμερης επίσκεψης του στην Κίνα, όπου είχε επαφές με τον ομόλογό του και με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας.

«Κάναμε ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός για την ενίσχυση των σχέσεών μας σε όλα τα επίπεδα, στο εμπόριο και τις επενδύσεις, καθώς επίσης και από την άποψη της χρηματοδότησης», δήλωσε o Υπουργός οικονομικών Teixeira dos Santos για το πρακτορείο ειδήσεων Lusa στο Πεκίνο σχετικά με την προθυμία της Κίνας να αποκτήσει μέρος του χρέους της Πορτογαλίας .
Oι εξελίξεις στην Πορτογαλία δείχνουν οτι τίποτα δεν είναι μονόδρομος, όπως υποστηρίζει η Ελληνική κυβέρνηση.
Επίσης, το σενάριο συνεργασίας Πορτογαλίας- Κίνας θέτει υπό αμφισβήτηση τη σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης με αυστηρότερους όρους για την οικονομία της ευρωζώνης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Πορτογαλία έδειξε έναν άλλο δρόμο, που λέει ότι η λύση στα προβλήματα δημοσίου χρέους δεν είναι οι αυξανόμενες περικοπές.
Η ελληνική κυβέρνηση, πλέον, δεν έχει επιχειρήματα για να στηρίξει το πρόγραμμα περικοπών.