Πέμπτη, Ιουνίου 5

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

http://24ur.com/novice/svet/italijani-merili-sevanje.html#video

ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΣΛΟΒΕΝΟΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ

Oι σλοβενικές αρχές δηλώνουν ότι έχουν υπό πλήρη έλεγχο την κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο Κrsko, μετά τον συναγερμό της ΕΕ χθες το βράδυ. Η διαρροή ψυκτικού υγρού περιορίστηκε στο εσωτερικό του αντιδραστήρα.

Η πρώτη είδηση μιλούσε για συναγερμό στις χώρες της ΕΕ μετά από ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο Krsko της Σλοβενίας και πέρασαν κάποιες ώρες αγωνίας, μέχρι να αποσαφηνιστεί η ακριβής εικόνα: ότι δηλαδή στο κεντρικό σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα υπήρξε διαρροή ψυκτικού υγρού. Η λειτουργία του αντιδραστήρα διακόπηκε πλήρως

Σύγχυση στην ενημέρωση

Θα απαιτηθούν κάποιες ημέρες για να επιδιορθωθεί η βλάβη, διότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψύξης του αντιδραστήρα. Προβλήματα και σύγχυση υπήρξαν και στον τρόπο ενημέρωσης των υπηρεσιών της ΕΕ.

Ο Andrej Stritar παραδέχτηκε ότι η σλοβενική πλευρά χρησιμοποίησε λάθος έντυπο προς τις Βρυξέλλες που έκανε λόγο για άσκηση. Εξηγήσεις που προκαλούν τουλάχιστον δυσφορία στον αυστριακό υπουργό Περιβάλλοντος

Επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει ραδιενεργός επιβάρυνση του περιβάλλοντος, όλα διαδραματίστηκαν στο εσωτερικό του πυρηνικού αντιδραστήρα. Οι Σλοβένοι λένε επίσης ότι δεν υπήρξε απειλή ούτε για το προσωπικό, ούτε για το περιβάλλον, ούτε για τον πληθυσμό. Γι΄ αυτό και μπορούμε να κατεβάσουμε τους τόνους», λέει ο Αυστριακός υπουργός. Προσθέτει όμως ότι είναι ανάγκη είναι διευκρινιστεί, γιατί είχαμε αυτή τη σύγχυση στην πληροφόρηση".

Προβλήματα ασφάλειας και στο παρελθόν

Ο ατομικός αντιδραστήρας του Κrsko μπήκε ξανά σε λειτουργία τον περασμένο Νοέμβριο μετά από τέσσερις εβδομάδες εργασίες επισκευών.

Οι ιταλικές, αυστριακές και οι γερμανικές εφημερίδες έχουν σήμερα εκτενή ρεπορτάζ για το ζήτημα ενώ οι σλοβενοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί.

Με πληροφορίες από: dw, vecer maribor






5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ξέρει τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέματα ίσως να είναι και πολιτικά παιχνίδια η ακόμη όπως λένε και άσκηση, θα δείξει

Ανώνυμος είπε...

οι ουκρανοι στο ατύχημα του τσερνομπιλ έκαναν 20 μέρες να παραδεχτούν οτι επρόκειτο για ατύχημα.

neoinileias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
neoinileias είπε...

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Κανένας δεν ξέρει τι έχει γίνει πραγματικά, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως υπάρχει πρόβλημα.
Συνήθως όταν υπάρχει ραδιενέργεια, στην ατμόσφαιρα, εξαφανίζονται οι μέλισσες, έχει ξανασυμβεί σε μικροατυχήματα, το λένε και οι επιστήμονες.

Ο Αϊνστάιν είχε πει ότι εάν εξαφανιστούν οι μέλισσες από τη γη αυτό θα σημαίνει ότι έχουν μείνει για τη γη 4 χρόνια ζωή.

Η κροατική εφημερίδα vesnik αναφέρει ότι πριν 20 μέρες ο μεγαλύτερος παραγωγός μελιού στη Σλοβενία Danilo Bedek έχασε το 60% από τις μέλισσες του.
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε…
http://neoinileias.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Αυτά να τα βλέπουν όσοι θέλουν να φτιάξουν πυρηνικά εργοστάσια