Πέμπτη, Ιουνίου 5

Κ.Καραμανλής: Ουσιαστική στήριξη των αποδήμων

Mέσα στο 2008 το τελικό σχέδιο νόμου για την ψήφο των ομογενών

Με το προεδρείο του Αποδήμου Ελληνισμού συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού είναι σταθερά βασικός άξονας της κοινής και εθνικής προσπάθειας για τον οικουμενικό ελληνισμό.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σύντομα οι συναρμόδιοι υπουργοί θα καλέσουν τους εκπροσώπους των κομμάτων για να συζητήσουν εξ'υπαρχής το θέμα του εκλογικού δικαιώματος των ομογενών και αφού προκύψει, όπως είπε, η αναγκαία σύνθεση απόψεων, λαμβάνοντας υπόψη για τις θέσεις του ΣΑΕ, θα συνταχθεί ,το συντομότερο δυνατόν, το τελικό σχέδιο νόμου.

Πρόθεση και επιδίωξή μου, τόνισε ο κ. Καραμανλής, είναι η όλη προσπάθεια να ολοκληρωθεί μέσα στο 2008. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση έγκαιρα προετοίμασε προσχέδιο νόμου, το οποίο γνωστοποιήθηκε και στα κόμματα της Βουλής και στο ΣΑΕ και σημείωσε πως γνωρίζει πως υπάρχουν διαφορές απόψεων.

Με δεδομένο, πρόσθεσε, ότι για τη ψήφισή του απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών, πρέπει να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί η αναγκαία σύγκληση απόψεων.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε και συνεχάρη τους ομογενείς για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για την προάσπιση των εθνικών θεμάτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε, την κινητοποίησή τους πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, καθώς και πρωτοβουλίες σε θέματα νεολαίας, παιδείας και πολιτισμού, αλλά και σύσφιξης των σχέσεων των απανταχού Ελλήνων με τις κοινωνίες των χωρών διαμονής τους.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ίδρυση δικτύων νεολαίας, τα συνέδρια για την αναβάθμιση και την καλύτερη οργάνωση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, η προώθηση της συστηματικής εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας μέσω του διαδικτύου, αποτελούν μέτρα απλά στη σύλληψή τους αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα αποτελεσματικά για τη διατήρηση και της γλώσσας και της ταυτότητάς μας

Με πληροφορίες από: hri

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω βαρεθεί να σε βλέπω να μπαίνεις σε άλλα blog και να κάνεις διαφήμιση στο δικό σου.
Δεν ξέρω αν στο έχει πει άλλος αλλά αυτό έχει αντίθετα αποτελέσματα παό αυτά που επιδιώκεις.

A Punkin Card Company είπε...

Thanks for your sweet comment. Your blog is nice too... just can't read it!
:)

Have a sweet day!

Ανώνυμος είπε...

καλή προσπάθεια

andreas athanasopoulos είπε...

poly wraio blog....as valoyme oloi apo ena li8araki gia na kanoyme kai pali ton topo mas,,,,,prasino!!