Πέμπτη, Ιουνίου 5

Στην Αθήνα ο Nikolas Sarkozy.

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Nikolas Sarkozy.

Ο κ. Σαρκοζί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία που θα εκφωνήσει στην βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με αναλυτές σκοπός της επίσκεψης είναι η προώθηση των διμερών σχέσεων των 2 χωρών εν όψει μάλιστα και της ανάληψης από τη Γαλλία της προεδρίας της ευρωπαϊκής ένωσης.

Τα εξοπλιστικά ( μάλιστα για το σκοπό αυτό είχε επισκεφτεί πριν ένα μήνα τη Γαλλία ο υπουργός εθνικής άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκης) η μεταναστευτική πολιτική, οι υψηλές τιμές των καυσίμων (εν όψη και της συνεδρίασης των ηγετών της Ε.Ε για το ζήτημα αυτό) και η ίδρυση της μεσογειακής ένωσης που προωθεί η Γαλλία είναι κάποια από τα ζητήματα που αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Σε Συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Αθανάσιο Ελλις για την εφημερίδα Καθημερινή ο κ Σαρκοζι τονίζει ότι η Γαλλία «είναι και θα παραμείνει αλληλέγγυα προς την Ελλάδα» στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ενώ χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κώστα Καραμανλή, όχι απλά εταίρο, αλλά φίλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: