Κυριακή, Ιουνίου 29

Παραίτηση της ηγέτιδας των Εργατικών στη Σκοτία

Παραιτήθηκε σήμερα, η ηγέτης των Εργατικών στην Σκοτία κα Ουέντι Αλεξάντερ, μετά το θέμα που ανέκυψε με μία δωρεά, την οποία δέχθηκε κατά την περυσινή της προεκλογική εκστρατεία.
Με δηλώσεις, που έκανε στην Γλασκώβη, η κα Αλεξάντερ τόνισε ότι μετά το πόρισμα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής, η οποία επιλήφθηκε του θέματος αυτού, "δεν δύναται να παραμείνει" στην ηγεσία.

Η Επιτροπή του τοπικού κοινοβουλίου, ενώ σημείωσε ότι "μία από τις δωρεές προς την κα Αλεξάντερ κατά τον περυσινό προεκλογικό αγώνα δεν αναφέρθηκε στις Αρχές σωστά", εντούτοις δεν της αφαίρεσε την ιδιότητα του βουλευτή, "ούτε για μία ημέρα"...

Καταθέτοντας ενώπιον της ανωτέρω Επιτροπής η κα Αλεξάντερ, αδελφή του υπουργού αρμόδιου για τη Διεθνή Ανάπτυξη Ντάγκλας Αλεξάντερ, στην κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν, τόνισε πως "σε κάθε περίσταση ενήργησε με καλοπιστία". Αναφερόμενη στην επίμαχη δωρεά ανέφερε πως "δεν την ενημέρωσαν καλά, τί όφειλε να πράξει".

"Με μικροκομματική λογική, έγινε η καταδίκη της κα Αλεξάντερ, σχολίασε από την πλευρά του μέλος του Εργατικού Κόμματος Σκοτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: