Τετάρτη, Ιουνίου 25

Προτεραιότητα των Γάλλων το περιβάλλον




Για το 63% των Γάλλων, το περιβάλλον αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της εξαμηνιαίας προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που το Παρίσι θα αναλάβει την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της TNS Sofres που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.
Ακολουθούν σχεδόν με ίσα ποσοστά η μεταρρύθμιση της κοινής αγροτικής πολιτικής (36% των ερωτηθέντων), η μεταναστευτική πολιτική (33%) και η πολιτική ασφάλειας και ’μυνας (32%).
Μόνο το 17% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την Μεσογειακή Ένωση (UPM) την οποία υποστηρίζει σθεναρά o πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, και θα ξεκινήσει στις 13 Ιουλίου στο Παρίσι, σύμφωνα με την μελέτη αυτή στην οποία επίσης αναφέρεται ότι το σχέδιο αυτό "προωθήθηκε πρόσφατα" και δεν "έχει γίνει ακόμη απόλυτα κατανοητό".

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, ενώ απομένει μια εβδομάδα έως την έναρξη της γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ, μόνο το 33% των Γάλλων έχει ακούσει να ομιλούν με σαφήνεια για την (UPM), το 33% έχει ακούσει κάποιες γενικές και αόριστες συζητήσεις, ενώ το 34% δεν έχει ακούσει τίποτα για το θέμα αυτό. Οι ερωτηθέντες φαίνονται μάλλον αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα της προεδρίας αυτής, κρίνοντάς την σε ποσοστό 39% θετική για την Γαλλία και σε 40% θετική για την ΕΕ, σε σχέση με ένα 18% που πιθανολογεί ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες για την Γαλλία και 14% για την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: