Τετάρτη, Ιουνίου 18

Προκαλεί η ακρίβεια

Έντονες αντιδράσεις στη βάση της κοινωνίας προκαλεί η ακρίβεια στην αγορά.
Η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση είναι παντού, η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει.

Καθημερινά χιλιάδες πολίτες βγαίνοντας από τα καταστήματα παραπονιούνται για την ακρίβεια, τη νοθεία και την κερδοσκοπία.
Το κόστος της ενέργειας και οι υψηλές τιμές στα τρόφιμα αποδεικνύεται ότι είναι η μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους απλούς πολίτες.

Οι πολίτες πιστεύουν ότι τα καρτέλ και οι κερδοσκόποι στη χώρα λειτουργούν ασύδοτα, είναι οφθαλμοφανές ότι παντού και πουθενά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, σε αρκετά προϊόντα οι αυξήσεις των τιμών έχουν φτάσει σε αστρονομικά επίπεδα. Εκατοντάδες εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο πλέον αναρωτιούνται για το τι θα συμβεί την επόμενη μέρα.

Τον περασμένο Αύγουστο, η τιμή του πετρελαίου ήταν στα $ 70 (€ 45) το βαρέλι, στις αρχές Μαρτίου είχε ξεπεράσει τα $ 100 (€ 64) ενώ σήμερα είναι στα $ 140 (€87), αυτό, λειτούργησε αρνητικά για τον καταναλωτή στην Ελλάδα.

Πρόκειται, αναμφίβολα για μια κατάσταση που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σε εκατομμύρια ανθρώπους. Σήμερα βασικά είδη διατροφής που είναι πραγματικά απαραίτητα για την ανθρώπινη ζωή καθώς γίνονται όλο και πιο ακριβά δύσκολα θα αγοράζονται, έτσι, οι φτωχοί άνθρωποι θα πεινούν ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη, θα πεθαίνουν από την πείνα, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

3 σχόλια:

Theodore είπε...

Ρε σεις, παμε καλα;
Καποτε λεγαμε για καποιον, αμα ελεγε μαλακιες,αυτος ειναι για να τον παρεις με τα λεμονια.
Ξερετε, ποσο εχουν παει τα λεμονια αυτες τις μερες;
3 Ευρω!!!
Ενα χιλιαρικο δηλαδη, σε δραχμες!!!
Το φανταζεστε αυτο;
Θυμαμαι, που την τελευταια χρονια πριν μπει του Ευρω, αγοραζα περιπου 25 κιλα λεμονια το Μαιο, η στις αρχες Ιουνιου, για να τα στιψω και να τα βαλω στην καταψυξη, για να τα εχω, μεχρι που να βγουν τα φρεσκα.
Ε, σας πληροφορω, οτι τα πηρα τοτε, 100 δρχ. το κιλο, το Μαιο και 150 δρχ, ειχαν τον Ιουνιο.
Καταλαβαινετε για τι ληστεια μιλαμε;
Μας βλεπω μαζι με τους αναρχες, να μπουκαρουμε μεσα και να τα κανουμε γης μαδιαμ.

Ανώνυμος είπε...

κάτι πρέπει να γίνει αλλα τι;

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ !!

Πολύ γρήγορα θα ξανάλθουν και ο σοσιαλισμός(λόγω εγκληματικών κερδών απο τις πολυεθνικές), αλλά και ο Χίτλερ (λόγω Ισραήλ) στην ημερήσια διάταξη.
Μέχρι τότε θα τρώμε τις "ατζέντες" με τις υποσχέσεις των απατεώνων στη μάπα.