Κυριακή, Ιουνίου 8

Ευρωπαϊκή υπόθεση η ακρίβεια

Πόλεμος ευθυνών στην αγορά

Κι ενώ η ξέφρενη κούρσα του μαύρου χρυσού, αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύμα ακρίβειας στην αγορά, πόλεμος ευθυνών έχει ξεσπάσει μεταξύ βιομηχάνων, σούπερ μάρκετ, πολυεθνικών και λιανεμπόρων.

Το θέμα θα απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με το Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, οι οποίοι επεσήμαναν πως η Ε.Ε. θα πρέπει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της.

Εξάλλου η Κυβέρνηση προτίθεται να θέσει το θέμα της ακρίβειας και αύριο, στη Σύνοδο Υπουργών Απασχόλησης, στο Λουξεμβούργο.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία αναφέρθηκε στο πρόβλημα μετά τη χθεσινή συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ από αύριο και για μία εβδομάδα οι καταναλωτικές οργανώσεις καλούν τους καταναλωτές να μην αγοράζουν φρέσκο γάλα με τιμή άνω του 1 ευρώ, επικαλούμενες στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η τιμή του γάλακτος στην Ελλάδα είναι αυξημένη κατά 45% σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα σούπερ μάρκετ δεν μείωσαν ακόμη τις τιμές.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα αγοράς σε σούπερ μάρκετ της περιοχής χθες διαπιστώσαμε ότι παρά τις ανακοινώσεις των εταιριών οι τιμές δεν μειώθηκαν στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Το μοναδικό που έγινε ( όπως μας είπε εμπιστευτικά μια πωλήτρια σε κατάστημα) ήταν η αλλαγή στη θέση των προϊόντων στα ράφια.

Τα ακριβότερα προϊόντα έχουν τοποθετηθεί σε ράφια πιο χαμηλά από το ύψος του ματιού, ώστε οι καταναλωτές να αντικρίζουν πρώτα τα «φθηνά» και να τους δημιουργείται η ψευδαίσθηση πως πράγματι οι τιμές μειώνονται…

Με πληροφορίες από: hri



Δεν υπάρχουν σχόλια: