Σάββατο, Ιουλίου 2

Κλείνει οριστικά το Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων

Αλλαγή χρήσης προβλέπει το σχέδιο αναδιάταξης του υπουργείου υγείας για το Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων το οποίο θα μετατραπεί σε μονάδα υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης μετατάξεις γιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού μέχρι τέλος του έτους.

Η απαράδεκτη, για λογιστικούς λόγους, απόφαση του υπουργείου υγείας η οποία όπως φαίνεται έχει την στήριξη των τοπικών βουλευτών του πασοκ στο νομό Ηλείας και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης που προέρχονται από τον εν λόγω κομματικό χώρο στον Δήμο Κρεστένων -Ανδρίτσαινας αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε χιλιάδες κατοίκους στο νότιο τμήμα του νομού Ηλείας διότι δεν λαμβάνει υπόψη το προφανές, δλδη τις ανάγκες μιας πυρόπληκτης περιοχής με μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων κατοίκων.

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας που βιώνει σήμερα η χώρα μας δημιουργούνται προβλήματα στην πρόσβαση σε κοινωνικές ομάδες µε περιορισμένους πόρους και παράγονται γεωγραφικές ανισότητες στην υγεία.

Η έλλειψη της δυνατότητας πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας τις νύκτες, τα απογεύματα, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες στους κατοίκους της νότιας περιοχής της Ηλείας θέτει σε κίνδυνο την ζωή χιλιάδων πολιτών και αποτελεί τριτοκοσμικό γεγονός που καταστρατηγεί την ισότητα στην φροντίδα υγείας καθώς καταργεί την ίση πρόσβαση στην διαθέσιμη φροντίδα για ίδιες ανάγκες.

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας είναι κοινωνικό αγαθό, η σημερινή κυβέρνηση όμως με τις αποφάσεις της δείχνει ότι δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι παράγοντες του πασοκ στην κρέστενα λένε ότι κλείνει για το καλό της περιοχής.
δεν ντρέπονται καθόλου!