Δευτέρα, Μαρτίου 24

Μήνυμα ειρήνης και αγάπης σε κάθε γωνιά του πλανήτη


Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Αηδόνη, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα εδώ από το κέντρο του Ολυμπισμού την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, στέλνουμε μήνυμα ειρήνης και αγάπης σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Καλό ταξίδι φλόγα, καλή επιτυχία Πεκίνο. Το αύριο ανήκει στις αξίες μας».

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ ο οποίος ανέφερε: «Τους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου τους προσδοκεί με ανυπομονησία το 1/5 του πληθυσμού της γης. Η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία του 2008 διασχίζοντας πέντε ηπείρους και επισκεπτόμενη 21 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο και πάνω από 100 πόλεις στο εσωτερικό της Κίνας, ελπίζω ότι θα εκτελέσει την αποστολή της. Οι αγώνες του Πεκίνου δεν είναι θα μόνο μια στιγμή αθλητικής υπεροχής, αλλά θα είναι μία ευκαιρία να μαθαίνει να ανακαλύπτει και να σέβεται ο ένας τον άλλον».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΑ Μίνωας Κυριακού υπογράμμισε: «Εύχομαι η ολυμπιακή φλόγα να στείλει παγκόσμια στο μέγιστο βαθμό τις αξίες του ολυμπισμού και του αθλητισμού. Να επικεντρώσει τους αθλητές στο πνεύμα του ευ αγωνίζεσθε και να φωτίσει με τον ιδανικότερο τρόπο τους αγώνες του Πεκίνου. Εύχομαι στους κινέζους φίλους μας καλή επιτυχία».

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κίνας Λιου Κι ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάτω από το φως της ολυμπιακής φλόγας και χάρις στις κοινές προσπάθειες των λαών της Κίνας και της Ελλάδος και του υπόλοιπου κόσμου, η Κίνα θα φιλοξενήσει ολυμπιακούς αγώνες υψηλού επιπέδου».



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ολυμπιακοί αγώνες είναι αθλητικό γεγονός, το μήνυμα τους είναι μήνυμα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών.

Η σύνδεση τους με θρησκευτικό, πολιτικό, η άλλο περιεχόμενο είναι λάθος και αδικεί το θεσμό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε την κινεζική κυβέρνηση να αποκτήσει την ολυμπιακή φλόγα, ένα σύμβολο ειρήνης, χωρίς να καταγείλουμε τη δραματική κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, λιγότερο από πέντε μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων», σημειώνεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα στο Παρίσι.http://www.rsf.org/

Ανώνυμος είπε...

http://www.rsf.org/article.php3?id_article=26322

Ανώνυμος είπε...

Υποκρισία του χειρίστου είδους.

o βασιλιάς του δάσους είπε...

tin kardia toy dekaxronoy paidiou pou dini to kladi tis elias tha prepei na apoktisis.. kai to dikeo stin enosei kai to pneyma tis eirinis gia afto.. otan sinidisi kathari tha apoktisis.. tote tin agapi sthn floga tis eirinis tin xarizi kai den tin poula... ma dwrean tin gena...kai as ghnoyn oi olimpiakoi agones dikea kai stin xora tous.