Κυριακή, Μαρτίου 16

Γαλλία: Σεξ αντί ενοικίου

Ως γνωστόν, οι φοιτητές ως είδος αναζητούν κάθε ευκαιρία για να κάνουν οικονομία. Στη Γαλλία, όμως, η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια. H εφημερίδα «Liberation» αποκάλυψε προ ημερών ότι έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη πρακτική να προσφέρονται δωμάτια προς ενοικίαση χωρίς ενοίκιο, αλλά με αντάλλαγμα το σεξ.

H φράση-«κλειδί» στις σχετικές αγγελίες είναι «έναντι υπηρεσιών». Όπως αναφέρει το BBC, αυτό κάποιες φορές σημαίνει απλώς ότι η ένοικος θα καθαρίζει το σπίτι ή θα βοηθά με κάποιον άλλο τρόπο στις οικιακές δουλειές. Ωστόσο, συχνά σημαίνει ότι η συμβαλλόμενη υποχρεούται να προσφέρει το σώμα της στον ενοικιαστή.

H προσφορά δωρεάν στέγασης με αντάλλαγμα το σεξ είναι απλώς η πιο ακραία έκφραση μιας βαθιάς κρίσης. Oι τιμές για ενοικίαση ακινήτων είναι αστρονομικά υψηλές στη Γαλλία. Όπως παραδέχεται και η ίδια η κυβέρνηση, η χώρα βιώνει τη χειρότερή της περίοδο στην αγορά κατοικίας από την εποχή του B' Παγκοσμίου Πολέμου. Στο Παρίσι ο αριθμός των άδειων ακινήτων διαρκώς αυξάνεται, μαζί με τον αριθμό των αστέγων που κοιμούνται στο δρόμο.

Πηγη:Γ.Π. cpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: