Πέμπτη, Μαρτίου 27

"Αγριεύει" ο καιρός


Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από τις επόμενες ώρες ο καιρός.

Την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, θα επικρατήσει κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές θα έχουν μεγάλη διάρκεια και θα είναι κατά τόπους έντονα έως πολύ έντονα, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.

Χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ιδιαίτερα στον ορεινό άξονα της Πίνδου, καθώς και σε ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς και από το βράδυ πιθανόν στα ορεινά της Βόρειας Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με τάση ενίσχυσης μετά το μεσημέρι κατά τόπους σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι έντασης 8-9 μποφόρ, με σημαντική εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Ωστόσο στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα παραμείνουν θυελλώδεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγη: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: