Κυριακή, Μαρτίου 23

Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας




Αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία η τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Στην τελετή Αφής θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ με τον επίτιμο πρόεδρο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ καθώς και πλειάδα μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Έλληνες και Κινέζοι αξιωματούχοι της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας και πολλοί άλλοι.

Από τα χέρια της Μαρίας Ναυπλιώτου, στην οποία ανατέθηκε από την Ολομέλεια της ΕΟΕ για πρώτη φορά το καθήκον της Πρωθιέρειας (όπως και στην Άρτεμη Ιγνατίου, της χορογράφου της τελετής αφού αποχώρησε μετά από 50 χρόνια προσφοράς η Μαρία Χορς), η φλόγα θα παραδοθεί στον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Τάε Κβον Ντο, Αλέξανδρο Νικολαϊδη, για να ακολουθήσει η Κινέζα Ολυμπιονίκης της κολύμβησης στην Αθήνα, Λούο Ζούο Γεν (100μ πρόσθιο).

Θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία 7 ημερών εντός της Ελλάδας η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαρτίου με την άφιξη της Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου στις 15.00 θα παραδοθεί στους Κινέζους διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων του 2008 στο Πεκίνο, από τα χέρια της Πηγής Δεβετζή που είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας στο τριπλούν.

Συνολικά το Ολυμπιακό φως θα διανύσει στην Ελλάδα 1.528 χιλιόμετρα και θα φτάσει στην Αθήνα από συνολικά 605 λαμπαδηδρόμους. Αναλυτικά θα διασχίσει 16 Νομούς της χώρας, 43 Δήμους, 4 Κοινότητες.

Το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους

Κατά την 1η ημέρα της λαμπαδηδρομίας μετά την τελετή αφής στις 24 Μαρτίου στη Αρχαία Ολυμπία, η Φλόγα θα περάσει από Πύργο, Ήλιδα, Πάτρα και Μεσολόγγι όπου και θα διανυκτερεύσει. Την επόμενη ημέρα (25/3) θα περάσει κατά σειρά από Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Μενίδι, Αρτα και θα φθάσει στα Ιωάννινα (διανυκτέρευση).


Στην Ηλεία αρκετοί κάτοικοι διαμαρτύρονται κύρια επειδή στις μέρες μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο Αθλητικό γεγονός, δυστυχώς, όπως είδαμε και κατά την τέλεση των Αγώνων στην Αθήνα το 2004 ,η Ολύμπια για λόγους που τουλάχιστον για μας τους Ηλείους είναι ακατανόητοι δεν είχε, ούτε έχει, το ρόλο και τη σημασία που οφείλουν να τις αποδίδουν .Δεν συμμετέχει όπως θα έπρεπε στα θετικά αυτής της διοργάνωσης στο ποσοστό που εκ των πραγμάτων από αυτό το θεσμό δικαιούται.


πηγη: ape, neoin ileias

Δεν υπάρχουν σχόλια: