Δευτέρα, Μαρτίου 31

Κ.Καραμανλής: "Μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση"


Iδιαίτερα κρίσιμο, από διπλωματικής πλευράς, χαρακτηρίζεται το προσεχές τριήμερο, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, την Τετάρτη στο Βουκουρέστι, καθώς στενεύουν τα περιθώρια για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Απογοητευτικό χαρακτήρισε ο κ.Κώστας Καραμανλής το γεγονός ότι και τώρα, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης για την ονομασία της ΠΓΔΜ, η ηγεσία του γειτονικού κράτους επιδεικνύει σταθερά αρνητική και αντιπαραγωγική συμπεριφορά.

Από το βήμα της Βουλής, επανέλαβε ότι «μόνο αμοιβαία αποδεκτή λύση, επικυρωμένη από το Συμβούλιο Ασφαλείας, δηλαδή μια λύση συνεκτική και σφαιρική, με επαρκείς εγγυήσεις εφαρμογής, μπορεί να είναι η βάση για την οικοδόμηση συμμαχικών σχέσεων και σχέσεων αλληλεγγύης». Εάν όχι, τόνισε ο κ. Καραμανλής, είναι ξεκάθαρο ότι στο στάδιο αυτό της πολύχρονης και συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης «δεν θα έχουμε λύση.
Και μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση». Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι (στην περίπτωση αυτή) η Ελλάδα θα συνεχίσει να μετέχει στην υπό τον ΟΗΕ διαπραγματευτική διαδικασία, με τη μετριοπάθεια και την αποφασιστικότητα που διακρίνει τη στάση της.

πηγη: hri

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η απειλή των Σκοπίων.
Τον τελευταίο καιρό ακούγονται και γράφονται πολλά σε σχέση με την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Τα περισσότερα απέχουν όμως από την πραγματικότητα.

Αναρωτηθήκαμε γιατί τα Σκόπια συνιστούν απειλή για την Ελλάδα;

Σήμερα υπάρχουν διαφόρων τύπων απειλές, στρατιωτική, τρομοκρατική, οικονομική, οικολογική, της υγειάς κ.τ.λ.
Είναι κάποια από αυτές τις απειλές, απειλή για την Ελλάδα από τα Σκόπια, φυσικά και όχι.

Ποια όμως είναι η απειλή; Δύσκολο το ερώτημα. Εύκολη η απάντηση.

Η περιοχή των Σκοπίων είναι μια μικρογραφία τής οθωμανικής αυτοκρατορίας, όλοι οι λαοί των βαλκάνιων είναι εκεί.
Αν κοιτάξουμε «στα μάτια» την κατάσταση θα διαπιστώσουμε ότι η τουρκια δεν είναι απούσα από τα γεγονότα.
Μήπως ο τελικός στόχος (όσο και αν φαίνεται αλλόκοτο) είναι τα όνειρα των Τούρκων για «επανασύσταση» της οθωμανικής αυτοκρατορίας…