Τρίτη, Μαρτίου 25

Εορτασμός εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου



Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821.

Νωρίτερα, θα τελεστεί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για τον διπλό εορτασμό της Εθνικής Επετείου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Μηνύματα πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την Εθνική Επέτειο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπούλιας σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο τονίζει πως "με την τιμή και τον σεβασμό που της πρέπει πάντα, προσεγγίζουμε και εφέτος την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821".

Ο Κ. Παπούλιας σημειώνει πως η κορυφαία αυτή στιγμή του ελληνισμού υποδηλώνει την πίστη μας στη δύναμη του ελληνισμού και τη διαχρονική μας βούληση να υπερασπιζόμαστε τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Επίσης, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι "όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την πορεία που πρέπει σε μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη".

«Ο γνώμονας και η στόχευση της συλλογικής μας σκέψης και δράσης είναι σταθεροί και αμετακίνητοι: μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη. Μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και ευημερούσα. Μια διεθνή γειτονιά ειρήνης και συνεργασίας, αλληλοσεβασμού και προόδου", επισημαίνει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Η διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού υπογραμμίζει τις υψηλές αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τους Έλληνες στο μακρύ αγώνα της Ανεξαρτησίας: την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την πρόοδο. Υπογραμμίζει την ανάγκη η δική μας γενιά, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του 21ου αιώνα, στην πατρίδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, να συνεχίσουμε να τιμούμε στην πράξη όλους όσοι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να ανοίξουν τον δρόμο της δημιουργίας και της προκοπής στον οποίο σήμερα ελεύθερα μπορούμε να βαδίζουμε.»

"Σήμερα, ο Ελληνισμός γιορτάζει την εθνική μας παλιγγενεσία. Την επέτειο του μεγάλου Αγώνα για την ανεξαρτησία του Έθνους. Γιορτάζουμε τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, που θα συμβολίζει πάντα την προσπάθεια κάθε ανθρώπου, κάθε λαού, που μάχεται για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του, που οραματίζεται και παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον", αναφέρει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου.

"Το μεγάλο δίδαγμα της επανάστασης του 1821 είναι ότι ο δρόμος της πάλης και της αποφασιστικής σύγκρουσης είναι επίκαιρος, αποτελεί μονόδρομο για το λαό. Ο ξεσηκωμός του 1821 πραγματοποιήθηκε όταν ο λαός απέκτησε με την πείρα του εμπιστοσύνη στον αγώνα του, όταν αντιλήφθηκε το μέγεθος της δύναμης που έχει", επισημαίνει σε μήνυμά της για την επέτειο της 25ης Μαρτίου η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

"Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για την αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα - διαχρονικής σημασίας - για τις δυνατότητες των λαών, ανεξάρτητα από τους συσχετισμούς δύναμης, να επιβάλουν την θέλησή τους", τονίζει ο ΣΥΝ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

"Εκατόν ογδόντα επτά χρόνια μετά την επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821,από μας εξαρτάται αν θα εξακολουθήσουμε να υπάρχουμε σαν ανεξάρτητο και περήφανο έθνος, ή θα καταντήσουμε -πάλι- μια περιθωριακή επαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή /και της Τούρκικης τοπικής υπερδύναμης", αναφέρει σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, υπογραμμίζει ο κ. Γ.Καρατζαφέρης.

πηγη: ΑΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: