Δευτέρα, Μαρτίου 24

Έγινε η τελετή αφής


Λίγο πριν από την αφή της Φλόγας προκλήθηκε «επεισόδιο»

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου και άλλων επισήμων έγινε η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Λίγο πριν από την αφή της Φλόγας προκλήθηκε επεισόδιο, όταν 2 διαδηλωτές επιχείρησαν στο χώρο του σταδίου να ανοίξουν μαύρο πανό με χειροπέδες που παρίσταναν τους ολυμπιακούς κύκλους κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής "Πεκίνο 2008". Αστυνομικοί απομάκρυναν άμεσα τους διαδηλωτές και ο Κινέζος πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής συνέχισε την ομιλία του.

Τα μετρά ασφαλείας από νωρίς το πρωί στην περιοχή ήταν δρακόντεια και αποσκοπούσαν κύρια στην πρόληψη επεισοδίων

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιογράφοι ήταν οι «διαδηλωτές»

απο την ομαδα Δημοσιογράφοι χωρις συνορα

Ανώνυμος είπε...

στην περιοχή βρέθηκαν και άλλες ομάδες ακτιβιστων, με σκοπό να παρεμποδίσουν την λαμπαδηδρομία, η αστυνομία όμως απέτρεψε διακριτικά τα χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

Απο την αστυνομία προσηχθησαν στο τμημα και 2 άτομα αγνωστου καταγωγής που θεωρήθηκαν ύποπτοι καθώς είχαν πάει σε τοποθεσία κοντά στον αρχαιολογικό χώρο
φορουσαν περιεργα σεντονια σττο κεφαλι

Ανώνυμος είπε...

Είμαι απο Ολυμπία, για να πας στο χώρο χρειάζονταν ειδική διαπίστευση απο το δημο. αρκετοί άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν μπόρεσαν να πάνε στο χώρο της εκδήλωσης.