Τετάρτη, Μαρτίου 26

Ο Σαρκοζί στη Βρετανία



Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί έφθασαν σήμερα στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ξεκινώντας μια διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία.

Το προεδρικό αεροπλάνο προσγειώθηκε γύρω στις 11.25 (τοπική ώρα, 13.25 ώρα Ελλάδας). Μαζί με το προεδρικό ζεύγος ταξίδεψαν στο Λονδίνο ο υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, η υπουργός Δικαιοσύνης Ρασίντα Ντατί και η υφυπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμά Γιαντέ.

Κατά την κάθοδό τους από το αεροπλάνο, τον κύριο και την κυρία Σαρκοζί, η οποία φορούσε γκρίζο φόρεμα κι ένα μικρό ασορτί μπερέ, υποδέχθηκαν ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα.

Το ζεύγος πρόκειται να μεταβεί στον πύργο του Ουίνδσορ, δυτικά της πρωτεύουσας, όπου τους επιφυλάσσεται βασιλική υποδοχή. Τα τελευταία μέτρα ως τη βασιλική κατοικία θα τα διανύσουν με άμαξα, συνοδευόμενοι από τη βασίλισσα Ελισάβετ και το σύζυγό της δούκα του Εδιμβούργου.

Στους Σαρκοζί θα παρατεθεί το βράδυ επίσημο δείπνο και θα περάσουν τη νύκτα στον πύργο.

Κατά τις 36 ώρες που θα παραμείνουν στη Βρετανία, ο γάλλος πρόεδρος θα εκφωνήσει το απόγευμα ομιλία σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων στο κοινοβούλιο του Ουέστμινστερ ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν για την πρώτη διμερή σύνοδο κορυφής τους.

πηγη:ΑΠΕ, www.france24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: