Κυριακή, Μαρτίου 23

Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο η Ινδία


Η Ινδία πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου εδάφους-εδάφους, ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή βάρους ενός τόνου, από στρατιωτική βάση στο ανατολικό κρατίδιο Ορίσα.

Ο πύραυλοςτύπου Agni-1 εκτοξεύθηκε από τη βάση εκτόξευσης στο νησί Ουίλερ, 150 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας του κρατιδίου, μετέδωσε το ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΤΙ, επικαλούμενο πηγές στο υπουργείο αμυνας.

Είναι η δεύτερη δοκιμή αυτού του τύπου πυραύλου. Η προηγούμενη ήταν στις 5 Οκτωβρίου του 2007 από την ίδια βάση εκτόξευσης, δήλωσε αξιωματούχος της Αμυνας Ο Αγκνι-1, βάρους 12 τόνων και με βεληνεκές τουλάχιστον 700 χλμ. εκτοξεύθηκε στις 10.15' τοπική ώρα (06.45' ώρα Ελλάδος). Ο πύραυλος μπορεί να φέρει συμβατική και πυρηνική κεφαλή βάρους ενός τόνου.

Η Διοίκηση ΣτρατηγικώνΔυνάμεων της Ινδίας και επιστήμονες στον τομέα της Αμυνας πραγματοποίησαν τη δοκιμή για να διασφαλίσουν την εξοικείωση με μια ειδική σειρά πυραύλων που αναπτύσσουν οι ινδικές ένοπλες δυνάμεις.


Ο πύραυλοςμπορεί να πλήξει τους περισσοτέρους από τους στόχους του στο γειτονικό Πακιστάν, δήλωσε ινδός αξιωματούχος.

Η Ινδίαέχει θέσει ως στόχο εδώ και αρκετά χρόνια να αποκτήσει βαλλιστικά συστήματα με πυραύλους εδάφους-αέρος εδάφους-θαλάσσης, αέρος-αέρος.

Η Ινδίακαι το Πακιστάν, το οποίο έχει πυρηνικό οπλοστάσιο, ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές τους πριν τη δοκιμαστική εκτόξευση των πυραύλων τους.

πηγη:iKypros

Δεν υπάρχουν σχόλια: