Παρασκευή, Μαρτίου 14

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ



Πάνω από 400 θιβετιανοι άκτιβιστές αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης συγκεντρωθήκαν και συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην πρωτεύουσα Λάσα.

Από την συμπλοκή σκοτώθηκαν 2 θιβετιανοι ακτιβιστες αρκετοί τραυματίστηκαν, ενώ καηκαν αρκετά αυτοκίνητα και καταστήματα

Η κατάσταση μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ήταν εκτός ελέγχου, ενώ σημείωσαν ότι ήταν οι χειρότερες αναταραχές των τελευταίων 20 χρόνων.

Οι θιβετιανοι διεκδικούν την ανεξαρτησία τους από την κινα, τα κινεζικα στρατεύματα εισέβαλαν στην ορεινή αυτή περιοχή το 1950 και από τότε την ελέγχουν

Εξόριστοι θιβετιανοι επιτέθηκαν και στην κινεζική πρεσβεία στο Νέο Δελχί αργά σήμερα . Ο πνευματικός ηγέτης των θιβετιανων Δαλαιλαμα ζει εξόριστος στην Ινδία.

Των διαδηλώσεων ηγούνται θιβετιανοι μοναχοί.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Πεκίνο ζήτησε αυτοσυγκράτηση από της κινεζικές δυνάμεις ασφαλείας.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει ανησυχία επειδή στην Κίνα θα διεξαχθούν την τρέχουσα χρονιά οι ολυμπιακοί αγώνες.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε το γεγονός που σημειώθηκε πρόσφατα στην αρχαία Ολυμπία, όταν θιβετιανοι ακτιβιστες προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν μόνοι τους τελετη αφής της φλόγας, με αυτό τον τρόπο ήθελαν όπως είπαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στον τόπο τους και να προβληματίσουν της δυτικές κοινωνίες, είχε δηλώσει σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τότε η θιβετιανη σφαιροβόλος, που προσπάθησε να εισέλθει στον αρχαιολογικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: