Τετάρτη, Μαρτίου 5

ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ



Tο 80% των χρημάτων από την 4η προγραμματική περίοδο θα κατευθυνθούν στην περιφέρεια

Ελάχιστοι είναι οι εναπομείναντες κάτοικοι σε αρκετά χωριά της Ηλείας, στο νότιο τμήμα η κατάσταση μετά και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού είναι πολύ άσχημη, δύσκολα συναντάς άνθρωπο.

Ελάχιστοι γέροντες έχουν απομένει, όταν ρωτάς γιατί δεν υπάρχουν νέοι σου απαντούν ,

-Πώς να μείνουνε εδώ οι νέοι; η τεχνολογία, που υποτίθεται ότι μικραίνει τις αποστάσεις, δεν δείχνει να ωφελεί τον τόπο τούτο μας είπε ένας γέροντας συνταξιούχος στην πλατιάνα.

Παντού υπάρχει αίσθημα ανασφάλειας και απομόνωσης, φαρμακεία γιατροί και νοσοκομεία μακριά, τα φάρμακα τα γράφουν οι καφετζήδες όταν κατεβαίνουν στην πόλη.
-Eυτυχώς έρχονται μια φορά την εβδομάδα και τα κορίτσια του βοήθεια στο σπίτι, είπε μια γερόντισσα στη φριξα.

-Ούτε σχολείο, ούτε παιδιά λέει ο καφετζής του χωριού. οι νέοι έφυγαν οριστικά.
Δεν υπάρχουν φρέσκες ιδέες που θα αναγεννήσουν τον τόπο μας και ενώ διαθέτουμε μεν τους φυσικούς πόρους που θα φέρουν ανάπτυξη, το ανθρώπινο δυναμικό φεύγει για τις πόλεις.
Δεν υπάρχει υποστηριχτικός μηχανισμός και αλληλεγγύη τόνισε.
H Νομαρχία τα τελευταία 15 χρόνια είναι απούσα συμπλήρωσε ένας άλλος.

-Tόσα χρόνια η Ελλάδα που ήταν στην ΕΟΚ δεν αξιοποίησε τα κονδύλια που εισέρρευσαν ως έπρεπε, πάρα πολλά χρήματα εισέρρευσαν στην Ελλάδα τα οποία δυστυχώς δεν τα αξιοποιήσαμε παραγωγικά για να κάνουμε έργα υποδομής. Το αντιμετωπίσαμε καθαρά εισπρακτικά, πώς να περάσουμε πιο εύκολα την ζωή μας, είπε ένας συνταξιούχος από την ΑΘΗΝΑ στο χωριό Σκιλλουντια.

Σήμερα είναι γεγονός ότι το 45% του πληθυσμού έχει συγκεντρωθεί στην Αθήνα, αυτό είναι λάθος και έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στην Αθήνα. Εάν συνεχίσει αυτό τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα.

Η Νέα ΚΑΠ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το 80% των χρημάτων από την 4η προγραμματική περίοδο θα κατευθυνθούν στην περιφέρεια μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Σύμφωνα με ερευνητές σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν υπάρχει χώρα που να έχει αναπτύξει την γεωργία της χωρίς της συνεταιριστικές οργανώσεις.
Οι συνεταιριστικές οργανώσεις είναι το μεγάλο όπλο του γεωργού για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό, είναι το μεγάλο όπλο της πολιτείας για να εφαρμόσει την αγροτική της πολιτική. Επομένως πρέπει άμεσα να αναληφθούν από την πολιτεία πρωτοβουλίες να αναπτυχθούν, να βελτιωθούν αλλά και να εξυγιανθούν, αυτό είναι μια πικρή αλήθεια που όμως πρέπει να τη λέμε.

2 σχόλια:

Skinious είπε...

Αλήθεια βρε παιδιά, ΕΧΕΤΕ στοιχεία από τα χρήματα του περίφημου ταμείου του Μολυβιάτη? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ? Τα λεφτά φτάνανε για να ξανακτιστούν 2 Ηλείες! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ? ΞΑΝΑΚΤΙΣΤΗΚΑΝΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

O μολυβιατης είναι εγγυηση τα λεφτά περιμένουν.

Ακούστηκε ότι ήθελε η νομαρχία Ηλείας να δημιουργήσει δικό της οργανισμό ανασυγκρότησης και δημιουργήθηκε είπαν πρόβλημα.

Έτσι ακούγεται