Πέμπτη, Μαρτίου 27

Ξεκινά το Ταμείο κατά της φτώχειας


Βοήθεια σε υπερχρεωμένα φτωχά νοικοκυριά

Στην Ελλάδα βρίσκεται στο όριο ο δανεισμός, με περισσότερα από 250.000 νοικοκυριά να είναι στο "κόκκινο" και τις συνολικές οφειλές σε δάνεια και κάρτες να ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ.

Ο υψηλός πληθωρισμός που οφείλεται και στη δυσμενή διεθνή οικονομική συγκυρία ανησυχεί σφόδρα την κυβέρνηση και κυρίως οι επιπτώσεις του στην αγοραστική δύναμη των ήδη υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Εντός των ημερών ξεκινάει το Ταμείο της Φτώχειας μέσω του οποίου θα ενισχυθούν 2 εκατ. πολίτες που ζουν κάτω από το όριο Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μέτρο θα ενταχθούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά των οποίων το εισόδημα δεν ξεπερνά το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Σε αυτές το κράτος διαμεσολαβεί για καλύτερους όρους, χαμηλότερο επιτόκιο και παρεμβαίνει για την αποφυγή πλειστηριασμών.

Επ΄ αυτού του προβλήματος σειρά δράσεων για την ανακούφιση των νοικοκυριών που έχουν "πνιγεί" από τα χρέη προς τις τράπεζες, θα ανακοινώσει και το υπουργείο Υγείας. Στα σχέδια του υπουργείου είναι η ίδρυση εξειδικευμένων υπηρεσιών στήριξης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών σε συνεργασία και με άλλους φορείς της κεντρικής διοίκησης.

Οι δράσεις αυτές θα στηριχθούν σε πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: