Κυριακή, Μαρτίου 23

Διακήρυξη για την 25η Μαρτίου του Προέδρου Μπους

Διακήρυξη για την 25η Μαρτίου του Προέδρου Μπους, με τίτλο «Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας, 2008», κυκλοφόρησε σήμερα από τον Λευκό Οίκο.

«Την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας», αναφέρει η διακήρυξη, «αναγνωρίζουμε τη σπουδαία συνεισφορά των Ελληνο-Αμερικανών στον εθνικό μας χαρακτήρα, εορτάζουμε τη βαθιά φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας και τιμούμε την επέτειο της ελληνικής έκκλησης για ανεξαρτησία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα συμμερίζονται μια στενή σχέση που βασίζεται στην κοινή πίστη μας στην ισχύ της ελευθερίας. Οι αρχαίοι Αθηναίοι γέννησαν τις αρχές της δημοκρατίας και οι Ιδρυτές-Πατέρες της Αμερικής εμπνεύστηκαν από ελληνικά ιδανικά που τιμούσαν και σέβονταν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Όταν ο λαός της Ελλάδας διεκδίκησε την ανεξαρτησία του το 1821, είχαν την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών. Έλληνες πατριώτες διακινδύνευσαν τη ζωή τους γιατί γνώριζαν ότι ελευθερία και δημοκρατία ήταν ταυτόχρονα η υπερήφανη κληρονομιά τους και η τελική μοίρα τους. Σήμερα, οι χώρες μας παραμένουν σύμμαχες στον αγώνα για ελευθερία και εργάζονται να θέσουν τα θεμέλια της ειρήνης και να επεκτείνουν την ευλογία της ελευθερίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με τον εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, τιμούμε την κληρονομιά της ελευθερίας που πρεσβεύουν οι δύο χώρες και ανακαλούμε στη μνήμη τους Ελληνο-Αμερικανούς των οποίων το ισχυρό πνεύμα, αποφασιστικότητα και θάρρος βοήθησαν να διαμορφωθεί η Αμερική», καταλήγει η διακήρυξη.

Ως είθισται, ο πρόεδρος Μπους κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να τιμήσουν την ημέρα αυτή με κατάλληλες τελετές και δραστηριότητες, ενώ ο ίδιος θα την εορτάσει την ερχόμενη Τρίτη με τελετή στον Λευκό Οίκο.



πηγη: ape

Δεν υπάρχουν σχόλια: