Κυριακή, Μαρτίου 2

Ζήτησε να μάθουν ελληνικά

Αυστραλία :
Να μάθουν και οι Αυστραλοί ελληνικά ζητά ο αρχηγός του Φιλελεύθερου κόμματος Βικτορίας, Τεντ Μπέϊλιου
"ΟΙ Έλληνες της Αυστραλίας επιβάλλεται να μαθαίνουν ελληνικά αλλά πρέπει να ενθαρρύνουν και τους μη-Έλληνες να διδάσκονται την υπέροχη αυτή γλώσσα", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Neos Kosmos English Edition, ο αρχηγός του Φιλελεύθερου κόμματος Βικτορίας, Τεντ Μπέϊλιου.Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μπέϊλιου δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι η παράταξή του ενθαρρύνει με τον κάθε δυνατό τρόπο την διδασκαλία γλωσσών, πέραν της αγγλικής.

"Ενθαρρύνουμε", λέει, "τα απογευματινά και Σαββατιανά σχολεία να χρησιμοποιούν τα κτίρια των κρατικών σχολείων για να διδάσκουν διάφορες γλώσσες, ανάμεσα στις οποίες και την ελληνική". Πρόσθεσε μάλιστα ότι στις περασμένες εκλογές το κόμμα του είχε υποσχεθεί να προσφέρει 10 δολάρια έξτρα, ετησίως, σε κάθε μαθητή απογευματινού σχολείου για να καλυφθεί μέρος του κόστους του ενοικίου.
Ο κ. Μπέϊλιου τάχθηκε υπέρ της αύξησης των εμπορικών σχέσεων της Βικτόριας με την Ελλάδα και δήλωσε ότι θα ήθελε να εξεταστεί το ενδεχόμενο λειτουργίας εμπορικού γραφείο της πολιτείας στην Αθήνα. Ο αρχηγός της πολιτειακής αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολλοστή φορά τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ελληνικής πλατείας στο κέντρο της Μελβούρνης και κάλεσε την κυβέρνηση "να αφήσει τα λόγια και να κάνει έργο"
Πηγή: ΑΠΕ

1 σχόλιο:

Somsietha-VetemShqip-AlbanianBrother είπε...

auta na ta vlepoun kapi edho stin athina, dhinoun mathimata i australi!

na ta kanoun i ali se esas thelete to antistrofo omos...