Παρασκευή, Μαρτίου 7

Μέτρα για το τριήμερο

Αρχισε από το μεσημέρι η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Οπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, αυξάνεται σταδιακά η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου και στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας . Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η κίνηση και στο πέταλο του Μαλιακού όπου αναμένονται και τα σημαντικότερα προβλήματα λόγω των έργων διάνοιξης της εθνικής οδού που πραγματοποιούνται από το 195ο έως το 214ο χιλιόμετρο.

Στο τμήμα αυτό τα αυτοκίνητα κινούνται αναγκαστικά σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και δεν μπορεί να γίνει εκτροπή ελλείψει παράπλευρων οδών. Για το λόγο αυτό η Τροχαία προτείνει στους οδηγούς που θα κινηθούν στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας να ενημερώνονται για την κατάσταση της κυκλοφορίας στην περιοχή του Μαλιακού στα τηλέφωνα 22310-100, 22310-56800, 22350-31701 και 22310-93900.

Επίσης συνιστά στους οδηγούς που κατευθύνονται προς τη δυτική Φθιώτιδα Ευρυτανία, Τρίκαλα, Γρεβενά, Καρδίτσα να επιλέγουν την εναλλακτική διαδρομή από Κάστρο Βοιωτίας-Ορχομενό-Τιθωρέα, Αμφίκλεια, Μπράλο, Δαμάστα, Ηράκλεια, Μοσχοχώρι, Λαμία.
Κατά την επιστροφή την Καθαρά Δευτέρα και εφόσον παρατηρηθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση θα πραγματοποιηθεί από την Τροχαία εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που προέρχονται από τη δυτική Ελλάδα στην παλιά εθνική οδό Λαμίας - Θηβών από τον κόμβο Δαμάστας μέχρι το Κάστρο.

Σημειώνεται, ότι όλες τις μέρες και ώρες τα φορτηγά κινούνται κανονικά και δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία τους,όπως ίσχυε για τις εξόδους, λόγω άρσης του μέτρου από την 1η Οκτωβρίου με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα της Τροχαίας όπως ανακοινώθηκε όλες οι δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή κατά μήκος των εθνικών δικτύων Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων -Ρίου -Αντιρρίου - Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης - Σερρών, Θεσσαλονίκης - Καστοριάς, Θεσσαλονίκης -Εδεσσας - Φλώρινας και Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας, όπου θα υπάρχει συνεχής παρουσία περιπολικών κυρίως στα σημεία που παρουσιάζουν υψηλό δείκτη ατυχημάτων.

Για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και τον εντοπισμό οδηγών που κάνουν επικίνδυνες παραβάσεις θα αυξηθούν τα συνεργεία ελέγχου, ενώ τις ώρες των μαζικών μετακινήσεων τα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας θα παρακολουθούν από αέρος την κυκλοφορία στους οδικούς άξονες Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας.

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην οδηγούν υπό την επήρρεια αλκοόλ, να οδηγούν με σύνεση, να φορούν τις ζώνες ασφαλείας, να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων και όσοι κινηθούν σε ορεινά μέρη να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες για την περίπτωση που επικρατήσει παγετός ή χιονόπτωση.

Οδηγίες ασφαλούς οδήγησης

Β· Μην πίνετε όταν σκοπεύετε να οδηγήσετε.

Β· Με τη μεγάλη ταχύτητα και το αντικανονικό προσπέρασμα βάζετε σε κίνδυνο τη ζωή σας.

Β· Η χρήση ζώνης ασφαλείας, παιδικών καθισμάτων και προστατευτικού κράνους μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τις δυσμενείς επιπτώσεις σε ένα ατύχημα.

Β· Η πολύωρη οδήγηση, η αϋπνία και η χρήση διεγερτικών σκευασμάτων οδηγούν σε ατυχήματα.

Β· Μη χρησιμοποιείτε το κινητό την ώρα της οδήγησης.

Β· Οι συνεπιβάτες να μην απασχολούν τον οδηγό.

Β· Η υπερφόρτωση προκαλεί μηχανική κόπωση στο αυτοκίνητο και επιβαρύνει την ασφαλή συμπεριφορά του.

Β· Ο τεχνικός έλεγχος του αυτοκινήτου αποτελεί προτεραιότητα πριν από κάθε ταξίδι.

Β· Η λωρίδα έκτακτης ανάγκης δεν παραβιάζεται πλην της περίπτωσης βλάβης του οχήματος ή άλλης αιτίας αναγκαστικής ακινητοποίησης.

Β· Απαραίτητος ο εφοδιασμός και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις περιπτώσεις που επικρατήσει παγετός ή χιονόπτωση.

Β· Η συνεργασία με τους τροχονόμους και η τήρηση των κανόνων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας αποτελούν την ασπίδα της οδικής προστασίας.
πηγη: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: