Παρασκευή, Μαρτίου 28

Χάος στο Χίθροου


Η British Airways ακύρωσε το ένα πέμπτο των πτήσεων της σήμερα από το νέο τερματικό σταθμό "Τ5" του Χίθροου, ο οποίος λειτούργησε πριν λίγες ημέρες και η κατασκευή του κόστισε περισσότερα από πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Χθες Πέμπτη επικράτησε χάος στον τεράστιο αυτό τερματικό σταθμό, καθώς ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις εσωτερικού ή για κοντινούς προορισμούς με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιβάτες να διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο.


Η εταιρία ανακοίνωσε πάντως πως το 80% των πτήσεων θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα και πως οι επιβάτες θα μπορέσουν να πάρουν τις αποσκευές τους.

"Λυπάμαι πολύ για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και πολλοί από τους πελάτες μας δεν μπόρεσαν να δουν τις πραγματικές δυνατότητες του εκπληκτικού αυτού κτιρίου", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της British Airways Ουίλι Γουόλς.

Χθες το σύστημα μεταφορά αποσκευών σταμάτησε να λειτουργεί με αποτέλεσμα να μπορέσουν να ταξιδέψουν μόνο όσοι είχαν χειραποσκευές. Η εταιρία εξέδωσε μιαν ανακοίνωση στην οποία τονίστηκε ότι το προσωπικό "δεν έχει εξοικειωθεί" με τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες μεταφοράς-παραλαβής αποσκευών, ενώ την υπερσύγχρονη λειτουργία του σταθμού χαρακτήρισε "από τις μεγαλύτερες και πιο σύνθετες κινήσεις" στο χώρο της αεροπορικής βιομηχανίας.

Όταν λειτουργήσει σωστά, ο Τ5 θα εξυπηρετεί περίπου 30 εκατομμύρια επιβατών σε ετήσια βάση.

πηγη: ΑΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια: