Κυριακή, Μαρτίου 23

Ο Υ. Πολιτισμού επιθεώρησε τις τελευταίες προετοιμασίες για την Τελετή Αφής


Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, επιθεώρησε σήμερα το πρωί στην Αρχαία Ολυμπία, τις τελευταίες προετοιμασίες για την αυριανή Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ο κ. Λιάπης ξενάγησε, στη συνέχεια, αντιπροσωπεία κινέζων δημοσιογράφων στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας. Μετά το πέρας της ξενάγησης ο κ. Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αύριο, εδώ, στην Αρχαία Ολυμπία, η Ελλάδα παραδίδει την Ιερή Φλόγα στην Κινέζικη Αντιπροσωπεία, σε μία λιτή και απέριττη εκδήλωση, όπως αρμόζει στα Ολυμπιακά ιδεώδη. Η φλόγα συμβολίζει την ειρήνη, την κατανόηση μεταξύ των λαών και, ασφαλώς, την ολυμπιακή εκεχειρία. Η φλόγα ενώνει τους λαούς και τους πολιτισμούς. Θυμίζει ότι ο πολιτισμός είναι ο ορθός λόγος, είναι η σύνθεση, είναι η ευημερία των λαών μας.

Αύριο, η σκυτάλη παραδίδεται, στην Κίνα, μια μεγάλη χώρα, και κυρίως ένας μεγάλος πολιτισμός. Ο πιο αρχαίος δυτικός πολιτισμός, παραδίδει συμβολικά τα ολυμπιακά ιδεώδη στον πλέον αρχαίο ανατολικό πολιτισμό.

Δύο πολιτισμοί διαφορετικοί, αλλά και τόσο όμοιοι. Είμαι βέβαιος, ότι η Κίνα θα οργανώσει άριστους Ολυμπιακούς Αγώνες, και είμαι εξίσου βέβαιος, ότι θα διακριθούν οι αθλητές στους στίβους με πολλά μετάλλια. Πρέπει να σας πω ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας είναι από τις καλύτερες των τελευταίων ετών σε όλους τους τομείς.»

πηγη:AΠΕ( ξένη δημοσίευση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: