Τρίτη, Οκτωβρίου 7

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Nα υπερβούμε τους εαυτούς μας»

Το υπουργείου Ανάπτυξης επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι αιφνιδιαστικά ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής για να ενημερωθεί από την πολιτική ηγεσία για την κατάσταση στην αγορά.

Κατά την επίσκεψη του ζήτησε την άμεση προώθηση νομοσχεδίων που θα προβλέπουν την εύρυθμη λειτουργία και τον έλεγχο της αγοράς, για το σκοπό αυτό θα συσταθεί υπηρεσία εποπτείας της αγοράς και θα ενισχυθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ζήτησε επίσης από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης τη μέγιστη δυνατή εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά και την εξάντληση της αυστηρότητας στις ποινές για τις βεβαιωμένες παραβάσεις σε θέματα αισχροκέρδειας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί διεθνώς, έκανε λόγο για κλυδωνισμό οικονομιών και πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός δέχεται έντονες πιέσεις. Πρέπει όλοι να υπερβούμε τους εαυτούς μας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, είπε ο κ. Καραμανλής.

Τόνισε επίσης ότι χρόνιες στρεβλώσεις στην αγορά, διευρύνουν την πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά.

"Ξέρω καλά, πολύ καλά, ότι οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και γενικά τα χαμηλά εισοδήματα τα φέρνουν πέρα δύσκολα", είπε ο κ. Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει κι άλλες αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε υπουργεία αιχμής για τα προβλήματα της καθημερινότητας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα
ρίξε μια ματιά εδώ μήπως σε ενδιαφερει