Πέμπτη, Οκτωβρίου 2

ΖΗΤΗΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Η σημερινή κυβέρνηση εκλέχθηκε για να αλλάξει τα πράγματα

«Αυστηρή προσήλωση στην πραγματική πολιτική» ζήτησε από τους υπουργούς ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν καθώς «η χώρα δεν έχει περιθώρια να περιμένει, πρέπει να προχωρήσει με δυναμισμό».

«Το βεβαρημένο οικονομικό περιβάλλον όπως διαμορφώνεται σε όλο τον κόσμο δεν επιτρέπει εφησυχασμούς» είπε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και επεσήμανε πως με νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά και με δράσεις θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

«Βασικός στόχος είναι να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρό το δίχτυ κοινωνικής προστασίας», τόνισε ο κ.Καραμανλής και ανακοίνωσε πως ενεργοποιείται το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής με πρώτο βήμα τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε πως τα τελευταία πέντε χρόνια η χώρα έχει μπει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων παρά τις προσπάθειες οργανωμένων συμφερόντων που έχουν βολευτεί εδώ και δεκαετίες στο τέλμα. ¨

Ζήτησε ακόμη από τους υπουργούς να καταγράψουν με λεπτομέρειες τους στόχους ο καθένας στον τομέα του με σαφές χρονοδιάγραμμα.

«Η σημερινή κυβέρνηση εκλέχθηκε για να αλλάξει τα πράγματα και θα συνεχίσει να τα αλλάζει. Αυτή την εντολή έλαβα και θα την τιμήσω μέχρι τέλους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: