Τρίτη, Οκτωβρίου 7

Έκλεψαν προσωπικά δεδομένα στη Γερμανία

Μεγάλο σκάνδαλο ταλανίζει την τηλεφωνική εταιρία Telekom στη Γερμανία αφού κλαπήκαν τα προσωπικά δεδομένα 17 εκατομμυρίων πελατών της.

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πελάτες μας. Πρόκειται για μια πολύ εξοργιστική υπόθεση» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Telekom Ρενέ Όμπερμαν παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Bild σχετικά με το νέο σκάνδαλο που ταλανίζει την εταιρεία, για τουλάχιστον 2 χρονιά το σκάνδαλο δεν είχε αποκαλυφθεί, οι καταγγελίες παρέμεναν στα συρτάρια.

Το περιδικο Der Spiegel που εφερε στο φως τη υπόθεση μετά από έρευνες του χαρακτήρισε την υπόθεση ως τη μεγαλύτερη κλοπή προσωπικών δεδομένων στη Γερμανία.

Η Telekom έχει φτιάξει μια ειδική γραμμή επικοινωνίας, όπου οι πελάτες της μπορούν να αλλάζουν δωρεάν τον αριθμό του κινητού τους.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου η κοινή γνώμη στη Γερμανία έχει αναστατωθεί, χιλιάδες είναι οι πολίτες που θεωρούν ότι η συζήτηση για την προστασία των προσωπικών δεδομένων πρέπει να τεθεί εκ εκ του μηδενός σε όλα τα επίπεδα ώστε να ξανασχεδιαστεί το πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: