Παρασκευή, Οκτωβρίου 31

Η Μαθητική διαρροή στην Ηλεία

Με βάση τα στοιχεία έρευνας που δημοσιεύει η εφημερίδα «τα Νέα» υψηλό είναι το επίπεδο της μαθητικής διαρροής στο νομό Ηλείας.
Οι δείκτες για την «Πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου» τοποθετούν το νομό μας σε σύγκριση με τους άλλους νομούς της χώρας σε υψηλή θέση.


Συγκεκριμένα, το Γυμνάσιο Καβασίλων βρίσκεται στην 5η θέση με ποσοστό διαρροής 50%, το Γυμνάσιο Τραγανού βρίσκεται στην 16η θέση με ποσοστό 39,1%, το Γυμνάσιο Καλλιθέας στην 22η θέση με ποσοστό 35,7%, το Γυμνάσιο Εφύρας στην 29η θέση με ποσοστό 33,3%, κτλ


Βασικές αιτίες διαρροής είναι η κακή οικονομική κατάσταση της οικογένειας, η κοινωνική θέση της οικογένειας, η σχολική αποτυχία που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο του άμεσου κοινωνικοπολιτιστικού περιβάλλοντός του μαθητή, η χαμηλή αυτοεκτίμηση των μαθητών, καθώς επίσης και το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις διαιρούνται οι μαθητές σε καλούς και κακούς κτλ.


Όσοι χαρακτηρίζονται ως κακοί περιθωριοποιούνται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μελλοντική σχολική, προσωπική και κοινωνική πορεία τους.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=1406690




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τωρα εγω δεν μπορω να διαβαζω χαζομαρες, που προωθει ο ενας και ο αλλος.
Ναι,πιθανον και να διαρεουν μαθητες απο τα Σχολεια.
Ε και;Αφου δεν τα καταφερνουν και εχουν χασει την επαφη με το προγραμμα και με τα μαθηματα, τι σκατα να κανουν εκει; Να κοροιδευουν τους γονεις τους,και τους εαυτους τους, οπως κανουν οι αλλοι;
Μια χαρα πραττουν. Αρκει να πανε να βρουν καμια δουλεια να μαοθυν και να βγαζουν το ψωμι τους.
Πρπει σωνει και καλα, να τελειωνουν το Λυκειο, ξεροντας η μη ξεροντας;
Σαμπως δεν τα λετε καλα και λαικιζετε οσο δεν παιρνει αλλο.
Αυτο μας εφαγε. Να τελειωσουν το Λυκειο.Για να κανουν τι μετα;
Απο δω και περα, οσοι εχουν τελειωσει σχολεια και σχολες, θα πεινεσουν. Μονο οσοι μπορουν να κανουν κατι με τα χερια, θα φανε ψωμακι. Σας αρεσει, δε σας αρεσει.
Να δειτε τι θα γινει του χρονου με τον τουρισμο, να δειτε την ανεργια που θα πεσει εκει και τα παιδακια, με τα απολυτηρια του Λυκειου, που θα πεταχτουν στο δρομο.
Καιρος δεν ειναι, να πανε στα κτηματα των γονιων τους, οσοι εχουν και να δουλεψουν, αντι να βαζουν αλλοδαπους να κανουν αυτη τη δουλεια;
Καιρος φερνει τα λαχανα, καιρος τα παραπουλια.
Ετσι δε γινοταν παλια;

Ανώνυμος είπε...

Ένας αναλφάβητος, ο οποίος δεν έχει αποκτήσει τις αναγκαίες βασικές γνώσεις, είναι και λειτουργικά αναλφάβητος, υπάρχουν αρκετά παραδείγματα γύρω μας.

Εκεί που πρέπει να δοθεί βάση είναι στην προώθηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στην επαγγελματική αγωγή με σκοπό να βοηθήσει στη λήψη ορθολογιστικών επαγγελματικών και προσωπικών αποφάσεων