Κυριακή, Οκτωβρίου 19

Τα Σκόπια ήθελαν « παράκαμψη»

Η εφημερίδα « Έθνος της Κυριακής» έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας απόρρητο τηλεγράφημα που αποδεικνύει μυστική συνεργασία των σκοπιών για να λυθεί το ζήτημα με παράκαμψη της Ελλάδας και εξυπηρέτηση των σκοπιανών συμφερόντων.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το θέμα της γλώσσας και της εθνικότητας θα λύνονταν με εσωτερικά έγγραφα του ΟΗΕ και την παράκαμψη της Ελλάδας. Βασικός στόχος ήταν να συνεχίσουν να αποκαλούνται Μακεδόνες και όχι βορειομακεδονες.

Το τηλεγράφημα έστειλε η πρωην πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια Μιλοβάνοβιτς, αφού πρώτα είχε έρθει σε συνεννόηση με την κυβέρνηση των Σκοπίων, με αποδέκτες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Συμβούλιο Ασφαλείας και το Γενικό επιτελείο των Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο Ιούλιο.

Η αποκάλυψη του δημοσιογράφου του «Εθνους» Ν. Μελέτη από τα Σκόπια αποκτά ιδιαίτερη σημασία, επειδή, αυτή την εβδομάδα αναμένεται η απάντηση των δυο πλευρών στην πρόταση ΝΙΜΙΤΣ.


Η αποκάλυψη εκθέτει αρκετούς στη χώρα μας, που, έσπευσαν να «αγκαλιάσουν» την πρόταση.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος σε δήλωσή του σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη θέση την οποία έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση. Πρώτον, διαπραγμάτευση νοείται αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο του ΟΗΕ και δεύτερον, η θέση μας είναι σύνθετη ονομασία με σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=1738591


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η πιο ενημερωμένη περίληψη, με τα νεώτερα στοιχεία από το CERN, για την ειρηνική, συλλογική προσαρμογή στις επιδεινούμενες λόγω κοσμικών ακτίνων κλιματικές αλλαγές και σε αντίστοιχο ταινιάκι.