Τρίτη, Οκτωβρίου 14

"Η ελληνική οικονομία αντέχει"

Η ελληνική οικονομία αντέχει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής λίγο μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου κορυφής των ηγετών των χωρών της ζώνης του ευρώ, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξε η σύνοδος.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι Ελληνίδες και οι Ελληνες δεν πρέπει να ανησυχούν, διότι οι επιπτώσεις από την κρίση στην Ελλάδα είναι σχετικά περιορισμένες και τόνισε ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σημείωσε δε ότι ακόμα και το αυστηρό Διεθνές Νομισματκό Ταμείο, το οποίο προβλέπει περίπου μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Ελλάδα προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα κινηθεί στο 2%.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει σοβαρές ανισορροπίες στη διεθνή οικονομία και ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και του κλίματος ηρεμίας στις αγορές και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Υπογράμμισε δε ότι το κλίμα που επικρατεί στις αγορές είναι πρωταρχικής σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Στη συνάντηση, τόνισε ο κ. Καραμαλής, καταλήξαμε ότι πρέπει να κινηθούμε αποφασιστικά και συντονισμένα, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία έχουν τριπλό στόχο:

-Πρώτον, ενισχύουν την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, με την εγγύηση που παρέχουν σβ αυτό οι κυβερνήσεις των χωρών μας.

-Δεύτερον, δημιουργούν κλίμα ηρεμίας στις αγορές, προκειμένου να μπορέσουν εκ των έσω να ανακάμψουν.

-Τρίτον, στηρίζουν την πραγματική οικονομία, στην καθημερινή ζωή όλων των πολιτών.

Είναι πρωταρχικής σημασίας να αποκατασταθεί κλίμα ασφάλειας, κλίμα εμπιστοσύνης, σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ελλάδα είπε ότι χωρίς βεβιασμένες κινήσεις και με ψυχραιμία η κυβέρνηση θα βαδίσει στο δρόμο που έχει χαράξει με στόχο την ενίσχυση της ασπίδας προστασίας που έχει χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: