Στην παγκοσμιοποίηση, η κρίση λειτουργεί ως τσουνάμι που επηρεάζει τους πάντες, δήλωσε μετά το πέρας της Συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης στο Παρίσι, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Καταλήξαμε, σημείωσε, ότι πρέπει να κινηθούμε αποφασιστικά και συντονισμένα. Τα μέτρα που αποφασίστηκαν ενισχύουν την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό συστήματος, δημιουργούν κλίμα ηρεμίας στις αγορές, στηρίζουν την πραγματική οικονομία στη ζωή των ευρωπαίων πολιτών, είπε ο Πρωθυπουργός.
Τα συγκεκριμένα μέτρα που λάβαμε εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ρευστότητα και τα αναγκαία κεφάλαια στο τραπεζικό σύστημα, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα αλλά και μεσοπρόθεσμα, και διευρύνουν τους λογιστικούς κανόνες λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, δήλωσε.
Η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των αγορών είναι μια επίπονη υπόθεση, σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επέδειξε πολύ καλύτερα ανακλαστικά στην κρίση, ενώ η κυβέρνηση εγγυήθηκε τις καταθέσεις από την πρώτη στιγμή.
Ο Πρωθυπουργός, τέλος, μίλησε για σχέδιο εγγυοδοσίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τόνισε ότι η οικονομία μας αντέχει στους κραδασμούς του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
"Οι παρεμβάσεις μας, στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο, έχουν στόχο να ενισχύσουν την ασπίδα προστασίας που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι λοιπόν:
Συνεχίζουμε την αναπτυξιακή μας πολιτική. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα, που το ιδιαίτερα αυστηρό στις εκτιμήσεις του Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης για τις χώρες της Ευρωζώνης, ειδικά για την Ελλάδα, προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης στο 2%. Συνεχίζουμε τις πολιτικές απασχόλησης για να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας και να μειώσουμε, ακόμη περισσότερο, την ανεργία. Συνεχίζουμε με το βλέμμα στραμμένο στην πραγματική οικονομία. Αυτήν που εγγυάται το εισόδημα του κάθε Έλληνα εργαζόμενου. Που ενισχύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας", τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό σχέδιο σωτηρίας των έξι σημείων προβλέπει:
Διασφάλιση ρευστότητας, δανεισμός με κρατικές εγγυήσεις, επανακεφαλαιοποίηση εξυγίανση διοίκησης και λειτουργίας εκσυγχρονισμός των λογιστικών προτύπων "φρένο" στον αθέμιτο ανταγωνισμό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου