Κυριακή, Οκτωβρίου 12

Ιστορική σύναξη Ορθοδόξων

"Ιστορική" χαρακτήρισαν στην Κωνσταντινούπολη τη Σύναξη των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συνεκλήθη στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Οι εργασίες της Συνάξεως ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, με τη συμμετοχή και του πατριάρχη Μόσχας Αλεξίου

Για "ιστορική συνάντηση" μίλησε και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. "Ήταν μία συγκινητική και ουσιαστική συνάντηση των προκαθημένων όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών με τις αντιπροσωπείες τους", είπε ο κ. Ιερώνυμος και ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο "για την πρωτοβουλία αυτή, σε μία εποχή δύσκολη από πολλές πλευρές". "Ασχοληθήκαμε με θέματα ενδιαφέροντα όχι μόνο για τους ορθοδόξους αλλά για όλον τον κόσμο", πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Νομίζω ότι ήταν ιστορική συνάντηση", είπε ο επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας. "Είχαμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε την κοινή αντίληψη για πολλά από τα θέματα που απασχολούν την παγκόσμια εκκλησία", είπε και πρόσθεσε: "Οι αποφάσεις της συνάντησης θα έχουν πολύ σημαντικές επιπτώσεις για τις τοπικές ορθόδοξες εκκλησίες, αλλά και γενικότερα, τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: