Σάββατο, Οκτωβρίου 4

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:Απορρίπτουμε τις αντιλήψεις της αδράνειας

Θα ενισχυθεί η αυτοτέλεια του λυκείου




Αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ενίσχυση της αυτοτέλειας του λυκείου, με κύριο σκοπό την αντιμετώπιση της παραπαιδείας και τη διασφάλιση δυνατότητας επιλογών των νέων.

Ο κ.Καραμανλής επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι κάποιοι επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες ότι οι αυξήσεις των διεθνών τιμών δεν μας αφορούν, ότι για όλα φταίει η ελληνική κυβέρνηση.
Έχουν χάσει την επαφή με τη διεθνή πραγματικότητα, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι είναι μια επίδειξη μικροκομματισμού που είναι ανεπίτρεπτος για τις μέρες που διανύουμε. Είμαστε σε δύσκολη εποχή, ανέφερε ο πρωθυπουργός, αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου.

Απευθυνόμενος προς τους νέους και τις νέες τις ΟΝΝΕΔ, ο κ.Καραμανλής εκανε αυτοκριτική, αναγνωρίζοντας ότι στα τέσσερα χρόνια έχουν γίνει λάθη. Ωστόσο υπογράμμισε "έχω καθαρή και ολοκληρωμένη εικόνα για όλα.

Δεν θα βάλω καμία σκοπιμότητα πάνω από το συμφέρον της πατρίδας μου. Δεν δέχομαι πιέσεις από κανέναν. Ασκώ την πολιτική που χρειάζεται η πατρίδα μου και κατέληξε λέγοντας, « Οι λύσεις που προωθούμε είναι για όλους. Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο γερά τα θεμέλια της ελπίδας για τη νέα γενιά, παλέψτε για ό,τι προσθέτει δύναμη στην πατρίδα μας.
Παλέψτε για τους απλούς ανθρώπους γύρω σας,κρατήστε την ουσία της πολιτικής, κρατήστε αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας και των κοινών μας αγώνων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: