Τετάρτη, Οκτωβρίου 15

Παρέμβαση Καραμανλή

Αλυσιδωτές εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, μετά την παραίτηση που υπέβαλαν, τόσο από τη διενέργεια της έρευνας, όσο και από το δικαστικό σώμα, οι δύο αντεισαγγελείς Εφετών που διενεργούν την έρευνα, Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου.

Εντολή για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με τη Μονή Βατοπαιδίου έδωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης επισήμανε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί πρέπει να ολοκληρώσουν την έρευνά τους κι εφ όσον κριθεί απαραίτητο να αποσταλεί στη Βουλή ο σχετικός φάκελος.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των δύο αντεισαγγελέων - Εφετών Ηλία Κολιούση και Ελένης Σωτηροπούλου. Ο κ. Χατζηγάκης ζήτησε από τους εισαγγελείς να μην εμμείνουν στην παραίτηση αλλά να συνεχίσουν ανεπηρέαστοι από οτιδήποτε να επιτελούν το καθήκον τους έως την τελική έκβαση της υπόθεσης. Μέχρι στιγμής πάντως οι δύο εισαγγελείς δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θα πράξουν.
Την ίδια ώρα, με ανοιχτή επιστολή του ο Ηγούμενος Εφραίμ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους Έλληνες βουλευτές, χαρακτηρίζει νόμιμες όλες τις ανταλλαγές μεταξύ του κράτους και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου. Όπως υποστηρίζει, όλες τις αποφάσεις εδώ και δέκα χρόνια τις υπέγραψαν δεκάδες ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί, προερχόμενοι από τα δυο μεγάλα κόμματα, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, των Ειδικών Γνωμοδοτικών Συμβουλίων, Εισαγγελείς αλλά και απλοί δημόσιοι υπάλληλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: