Κυριακή, Οκτωβρίου 5

Προκλητικές δηλώσεις Ταλάτ για το Κυπριακό



Mε νέες προκλητικές δηλώσεις o Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δυναμιτίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία αφού «εξέφρασε μέσω δηλώσεων του στην εφημερίδα φιλελεύθερος, ότι θέλει τη «διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αντικατάσταση της στην Ε.Ε. από ένα "νέο συναιτερικό κράτος"

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ (ikypros) ο Τ/κ ηγέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική εφημερίδα «Κομερσάντ» εγκωμίασε τις κατοχικές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και υποστήριξε ότι ο τουρκικός κατοχικός στρατός «αποτελεί τη μόνη ασφάλεια των Τ/κ».

Η εφημερίδα «Σημερινή» σε άρθρο της αναφέρει ότι: «Η Τουρκία είναι φανερο ότι απαιτεί να διατηρήσει εσαεί την κατοχή του βορείου τμήματος της νήσου και τον στρατηγικό έλεγχο ολόκληρης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο διηνεκές. Αυτά τα τουρκικά σχέδια δεν είναι μυστικά. Είναι φανερά», και συνεχίζει λέγοντας ότι « Οι Τούρκοι δεν άλλαξαν πολιτική από το1956. Εμμένουν σταθερά στον στρατηγικό έλεγχο της Κύπρου επειδή τη θεωρούν ως ύψιστης σημασίας για την εθνική τους ασφάλεια. Δεν εισέβαλαν στο νησί για να... σώσουν, τάχα, τους δήθεν σφαγιαζόμενους Τ/κύπριους. Εισέβαλαν για να διασφαλίσουν τον έλεγχο της Κύπρου»..

H εφημεριδα επισημαίνει, ότι: Με ψευδαισθήσεις και πολιτικές παραισθήσεις δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα του τόπου και δεν διασφαλίζεται η επιβίωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: