Πέμπτη, Οκτωβρίου 9

Κινητοποιήσεις μαθητών

Ξεπερνούν τα 100 τα γυμνάσια και λύκεια, που τελούν υπό κατάληψη, σε όλη τη χώρα. Βασικά αιτήματα των μαθητών είναι η βελτίωση των κτιριακών υποδομών με τη δημιουργία εργαστηρίων, κλειστών γυμναστηρίων, (ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι χώροι άθλησης που είναι για χρόνια ασυντήρητοι) και περισσότερων αιθουσών διδασκαλίας και η κάλυψη των κενών θέσεων σε ειδικότητες εκπαιδευτικών ( ιδιαίτερα στη φυσική αγωγή οι ακάλυπτες διδακτικές ώρες είναι χιλιάδες). Τα περισσότερα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη βρίσκονται στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις είναι ένα φαινόμενο που χρίζει ιδιαίτερης μελέτης και πρέπει να ανησυχεί όλους και αυτό επειδή η θέση των μαθητών είναι στα θρανία, κλείνοντας και καταστρέφοντας "αυθόρμητα" τα σχολεία δεν λύνονται προβλήματα και ουδέποτε λύθηκαν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με αποφάσεις του ΥΠΕΠΘ έχει δοθεί η έγκριση για την κατασκευή και την αποκατάσταση σχολικών κτιρίων σε διάφορες Περιφέρειες της χώρας. Συνολικά εγκρίθηκαν 27 έργα συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. Ευρώ, το ποσό δεν είναι μεγάλο, θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη ότι σε αυτό το ζήτημα για δεκαετίες δεν γινόταν τίποτα.

2 σχόλια:

Theodore είπε...

Ελα ρε παιδια,ασχολειστε σοβαρα με τις χαζομαρες καποιων ασχετων μαθητων,καθαρα loosers, που κινητοποιουνται απο καποιους αλλους ταχαμου πολιτικοποιημενους, που τους σπρωχνουν καποιοι καραγκιοζηδες, μεσα σε καποια κομματα.
Καθε χρονο, τα ιδια και τα ιδια γινονται και αφου χαθουν καποιες βδομαδες μαθηματων και καταστρεφονται τα προγραμματα,αλλα και τα Σχολεια, απο τους βανδαλισμους,ξαφνικα σταματανε, χωρις να εχει ικανοποιηθει κανενα αιτημα, γιατι απλως τα αιτηματα αυτα, δε μπορουν να ικανοποιηθουν, τουλαχιστον αμεσως και για ολα τα Σχολεια μαζι.
Συν, οτι καθε χρονο, με τις καταστροφες που γινονται, η ολη κατασταση χειροτερευει.
Χεσε μεσα δηλαδη.
Και τα αθλια τα κομματα, τριβουν τα χερια τους γιατι και καλα, αποκτουνε νεα μελη.
Και δεν αισχυνονται γι αυτο.

Ανώνυμος είπε...

καθε χρονο τα ιδια απο τους ιδιους.