Τετάρτη, Οκτωβρίου 8

«Εγκληματική αμέλεια» στην εθνική οδό

Ανυπαρξία σηματοδότησης, πλημμελής πληροφόρηση και λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας παρατηρείται τις τελευταίες μέρες σε έργα που γίνονται στην εθνική οδό Πύργου- Κυπαρισσίας για την τοποθέτηση καλωδίων οπτικών ινών ιδιωτικής εταιρίας.

Η ανεπαρκής τριτοκοσμικού χαρακτήρα σηματοδότηση στα σημεία όπου εκτελούνται έργα έχει αποτελέσει αιτία να συμβούν και ατυχήματα χωρίς καν οι οδηγοί να προφθάσουν να αντιληφθούν τι συνέβη, επίσης χιλιάδες είναι και οι οδηγοί που καθημερινά ταλαιπωρούνται εξαιτίας των χωρίς επαρκή σήμανση εκτελούμενων έργων.

Παράλληλα οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την εποπτεία δεν έχουν προβεί όπως θα έπρεπε στους απαραίτητους ελέγχους στον ανάδοχο εργολάβο. Σύμφωνα με πληροφορίες για την οδήγηση των οχημάτων στα έργα χρησιμοποιούνται αλλοδαποί εργάτες χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη άδεια οδηγήσεως.

Είναι γνωστό όμως ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ«Η σήμανση θα πρέπει να είναι επαρκής, σαφής και απολύτως κατανοητή από τους οδηγούς. Επιπλέον η μελέτη σήμανσης και ασφάλισης των εργοταξιακών χώρων θα πρέπει να γίνεται κατά τρόπο που να εξισορροπούνται οι ανάγκες ασφάλειας οδηγών και εργαζομένων με τις ανάγκες της ομαλής και άνετης κυκλοφοριακής ροής»

Δεν υπάρχουν σχόλια: