Κυριακή, Οκτωβρίου 26

Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί

Χιλιάδες είναι οι εκπαιδευτικοί που για χρόνια εργάζονται ως ωρομίσθιοι στα δημόσια σχολεία της χώρας. (ειδικά στον κλάδο πε 11 (φυσική αγωγή) κάθε χρόνο από το 2002 και πέρα πραγματοποιούνται μαζικές προσλήψεις ωρομισθίων).

Το ωράριο των ωρομισθίων εκπαιδευτικών, είναι το πολύ δώδεκα ώρες την εβδομαδα, μετακινούνται σε δυο και τρία σχολεία την ίδια μέρα, ενώ πληρώνονται με το εξευτελιστικό ποσό των 7,74 ευρώ την ώρα (καθαρά) το οποίο δεν φτάνει να καλύψει ούτε τα έξοδα μετακίνησης από σχολείο σε σχολείο.
Επίσης δεν πληρώνονται στις αργίες και τις σχολικές εορτές, κάνουν εφημερίες και υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο να πληρωθούν. Είναι επίσης γνωστό ότι οι ανισότητες στην εργασία δημιουργούν και ανισότητες στην ποιότητα ζωής και στην υγεία. Το χαμηλό επίπεδο εισοδήματος κι εργασιακής τάξης δημιουργεί στρεσογόνες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.

Επιπροσθέτως, η πρόσληψη των ωρομισθίων δεν δημιουργεί προϋποθέσεις να υπάρχει παραγωγή ποιοτικού εκπαιδευτικού έργου, επίσης δεν υπάρχει οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη ενός μεγάλου τμήματος του ενεργού ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας με αποτέλεσμα να υπάρχει στασιμότητα και υπανάπτυξη τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην κοινωνία.

Ως γνωστόν, στις προσλήψεις των ωρομισθίων( είναι παράνομες) δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, για το λογο αυτό κατατέθηκε στην Ηλεία και μήνυση κατά παντος υπευθύνου.
Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα
http://www.edra.gr/phpbb2/viewtopic.php?t=4907&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το προβλημα ειναι συνθετο.Απο τη μια, οι ανθρωποι εχουν δικηο να φωναζουν οτι ζητανε δουλεια.
Αλλα δουλειες, δεν υπαρχουν αλα καρτ.Αλλοτε υπαρχουν κι αλλοτε οχι.
Τωρα, ειμαστε στο οχι.
Οι θεσεις στα Σχολεια, ειναι ορισμενες και δεν μπορουμε να χωσουμε μεσα οσους θελουμε, γιατι πρεπει και να μπορουμε και να τους πλρωσουμε.
Που θα βρουμε τα λεφτα, οταν το χρεος, ειναι πανω απο 110 % του ΑΕΠ;
Και μαλιστα, αν το ψαξεις, θα δεις, οτι τα Σχολεια, ηδη εχουν παραπανω καθηγητες, απ αυτους που χρειαζονται.(Λενε ψεμματα οι Δ/ντες για τον αριθμο μαθητων).
Και κατι αλλο.Οταν μπηκαν σε Σχολες τα παιδια, δεν τους εκανε καποιος κανα συμβολαιο, οτι θα βρουν δουλεια στο Δημοσιο, ντε και καλα.
Και μαλιστα, χωρις καμια κριση για το τι ξερουν,εφ οσον ειναι γνωστο, το πως παιρνονται τα πτυχια στην Ελλαδα.
Και με τον ερχομο της οικονομικης κρισεως,τα ρπαγματα θα γινουν χειροτερα, γιατι το κρατος δε θαχει καθολου λεφτα να μοιρασει, αφου οι δουλειες θα πεσουν, τα μαγαζια θα κλεινουν και οι φοροι θα μειωθουν.
Γι αυτο, οσοι εχουν γονεις, που εχουν κτηματα, καλα θα κανουν να πανε εκει να τα δουλεψουν, γιατι αλλοιως, τους βλεπω να περιμενουν χαρτζηλικικα απ αυτους, και αυτο δεν ειναι ο,τι καλυτερο.

Ανώνυμος είπε...

Από τη φυσική αγωγή την τρέχουσα χρονιά έχουν «φάει» 2.000 θέσεις εργασίας από τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, αν λάβουμε υπόψη ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι από το 2005 θα ήταν η 3η ώρα φυσικής αγωγής στα σχολεία, ο αριθμός διπλασιάζεται.
Παρόλα αυτά τα κενά στα σχολεία, πάλι, είναι τεράστια! Αντί όμως να προσληφθούν αναπληρωτές προσλαμβάνονται παράνομα χιλιάδες ωρομίσθιοι. Τι να πεις! λες και έχουν κάνει απόβαση καλικάτζαροι στο ΥΠΕΠΘ λειτουργεί το σύστημα ως αναφορά τις προσλήψεις στη φυσική αγωγή.
Για να δίνει 28 δις στις τράπεζες η αλλού το κράτος υπάρχουν χρήματα! για την εκπαίδευση δεν υπάρχουν!