Τρίτη, Δεκεμβρίου 23

H κρίση φέρνει ανησυχία


Η οικονομική κρίση έχει κάνει τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να ανησυχούν για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, έτσι ο φόβος της απώλειας θέσεων εργασίας έχει ανοίξει μια νέα εποχή λιτότητας, καθώς ελάχιστοι είναι όσοι κάνουν αγορές αυτή την εποχή, επίσης η προοπτική αύξησης της ανεργίας κάνει τους καταναλωτές διστακτικούς.

Απο την άλλη πλευρά οι έμποροι λιανικής είδαν μια μεγάλη και απότομη μείωση στις πωλήσεις τους που έφτιασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 χρόνων. Η ύφεση έχει δημιουργήσει και αρνητική ψυχολογία, οι άνθρωποι παντού έχουν γίνει πολύ νευρικοί, παρατάνε τα αυτοκίνητα τους οπού να είναι, στους δρόμους οδηγούν απρόσεκτα κτλ


Τα πολυκαταστήματα και οι έμποροι αν και έχουν κάνει μεγάλες περικοπές στις τιμές, οι καταναλωτές δύσκολα αγοράζουν, αρκετοί καταναλωτές θεωρούν ότι τα μεγάλα πολυκαταστήματα αυτή την εποχή κάνουν προσφορές σε εμπορεύματα παλαιότερων χρόνων. Οι έμποροι λιανικής έχουν και αυτοί ρίξει αισθητά τις τιμές , δεν έχουν όμως μεγάλα περιθώρια όπως τα πολυκαταστήματα. Χιλιάδες όμως είναι αυτη την εποχή και οι καταναλωτές που για να αγοράσουν κάνουν παζάρια για την τιμή, παζάρια έχουν παρατηρηθεί ακόμη και σε εστιατόρια.

Αλλά και στα καταστήματα ηλεκτρικών είδων υπάρχουν μεγάλες προσφορές, αρκετά όμως προϊόντα που πωλούνται σε χαμηλές τιμές σύμφωνα με καταναλωτές είναι αναμφιβόλου ποιότητας.
Με τις Προοπτικές εργασίας και κατανάλωσης για το 2009 να φαίνονται περιορισμένες, μακροπρόθεσμες προβλέψεις αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν λένε χιλιάδες πολίτες, η προοπτική της αύξησης της ανεργίας μεγαλώνει την ανησυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: