Δευτέρα, Δεκεμβρίου 1

Περί της μεθόδου ο λόγος

Εβδομάδα σημαντικών πολιτικών εξελίξεων αναμένεται να είναι η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου καθώς θα καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή της βουλής συνολικά 11 πολιτικά πρόσωπα. Αμέτρητες απόψεις έχουν ακουστεί, διαφορετικά πορίσματα αναμένεται να εκδοθούν από τα πολιτικά κόμματα.
Το γεγονός ότι κανένας δεν εξήγησε τα όσα έγιναν με το ζήτημα της siemens οδηγεί τους πολίτες στο συμπέρασμα ότι και τώρα κανείς δεν θα μπορεί να εξηγήσει την κατάσταση.

Μια τέτοια περίπτωση είναι σίγουρο ότι θα συμβάλει να αποσταθεροποιηθεί περαιτέρω η πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Ως εκ τούτου, κρίνεται αναγκαίο να διευκρινιστούν τα δεδομένα στους πολίτες. Είναι σίγουρο ότι οι πολίτες δεν θα δεχθούν τακτικές αλληλοσυγκάλυψης. Μέσα στη γενική αναμπουμπούλα που επικρατεί οι μόνοι που δεν αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά την τρέχουσα πολιτική κατάσταση είναι οι βολεμένοι με την κατάσταση πραγμάτων που ευνοεί τους προνομιούχους.

Το γεγονός δεν περνάει βέβαια απαρατήρητο, η εμπιστοσύνη έχει κλονισθεί οδηγώντας τα δυο μεγάλα κόμματα της χώρας σε χαμηλά ποσοστά. Αυτή την εποχή μεγαλύτερα προβλήματα μετακινήσεων και συσπείρωσης αντιμετωπίζει η ΝΔ. Το πασοκ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν δείχνει να έχει αξιόπιστη και κατανοητή στους πολίτες πρόταση για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας, υπό το πρίσμα αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένα τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις.
Από την άλλη πλευρά είναι σχεδόν σίγουρο ότι το σύνολο των πολιτών επιθυμούν μια διαφορετική στάση από μέρους των διαχειριστών της εξουσίας, θέλουν τους πολιτικούς, ειδικά σε περιόδους κρίσης όπως η τωρινή, πρωτοπόρους, να ανοίγουν δρόμους με κοινωνικά αποδεκτές κατευθύνσεις και να φροντίζουν να λύνονται τόσο τα δύσκολα όσο και τα απλά κοινωνικά προβλήματα. Η ταύτιση, η προβολή και η αναπαραγωγή προτύπων και συμπεριφορών που κρίθηκαν πριν χρόνια οδηγεί στη μίμηση και αυτό θα είναι καταστροφικό για την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: