Τρίτη, Δεκεμβρίου 2

Ρομπότ στρατιώτες!


Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Daily Telegraph αναφέρει ότι το Πεντάγωνο έχει ως στόχο να κατασκευάσει "ηθικά" ρομπότ στρατιώτες.

Στον αμερικανικό στρατό και το ναυτικό έχουν προσληφθεί δύο εμπειρογνώμονες σε θέματα ηθικής και δεοντολογίας με σκοπό να προληφθούν καταστάσεις που θα οδηγήσουν τα ρομπότ να διαπράττουν αδιακρίτως δολοφονίες.


Μέχρι το 2010 υπολογίζεται σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph ότι οι ΗΠΑ θα έχουν επενδύσει $ 4 δισεκατομμύρια σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα "αυτόνομων συστημάτων" και αυτό με το σκεπτικό ότι δεν θα υποκύψουν στον φόβο ή την επιθυμία τους για εκδίκηση που πλήττει τους στρατιώτες του πολέμου.
Μια εμπειρογνώμονας από το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει προσληφθεί από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για την κατασκευή των ρομπότ δήλωσε ότι δεν θα παραβιάζουν τις Συνθήκες της Γενεύης.

Ωστόσο, αρκετοί επιστήμονες που είναι και επικριτές του σχεδίου δείχνουν να είναι αρκετά διστακτικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Noel Sharkey δήλωσε για το ζήτημα. " το άκουσμα και μόνο στέλνει κρύα ρίγη. Έχω εργαστεί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης για δεκαετίες, και η ιδέα ενός ρομπότ που θα λαμβάνει αποφάσεις και θα τερματίσει τον άνθρωπο είναι τρομακτικά."

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/3536943/Pentagon-hires-British-scientist-to-help-build-robot-soldiers-that-wont-commit-war-crimes.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν ξυπνήσουν οι πολίτες που εγκέφαλός τους είναι καμμένος απ' την ηλεκτρονική προπαγάνδα οι εφιαλτικότερες προβλέψεις των ιστοριών επιστημονικής φαντασίας θα επαληθευτούν. Πλανητικός Ολοκληρωτισμός χωρίς διέξοδο λόγω και βιολογικής μετάλλαξής μας είναι το μέλλον που μας επιφυλάσουν οι ολιγάρχες των χρηματαγορών.