Τρίτη, Δεκεμβρίου 30

Διολίσθησε η στερλίνα


Στο χαμηλότερο επίπεδο από την κυκλοφορία του ευρώ το 1999 διαπραγματεύεται η στερλίνα. Στις 25 Δεκεμβρίου το νόμισμα του ηνωμένου βασιλείου διολίσθησε στις 97,32 πένες/ευρώ, ενώ από τις αρχές του 2008 έχει υποχωρήσει κατά 30%.

Το γεγονός σε συνδυασμό με τις μεγάλες εκπτώσεις των καταστημάτων που σε αρκετές περιπτώσεις φτάνουν και στο 70% της αρχικής τιμής οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους από την Ιταλία και την Ισπανία να ταξιδέψουν και να κάνουν τις αγορές τους στο Λονδίνο. Έτσι τα καταστήματα αύξησαν κατά πολύ το τζίρο τους σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση στις υπόλοιπες πρωτεύουσες της Ευρώπης έχει καθηλώσει την αγορά.

Σύμφωνα με φοιτητές η διολίσθηση της στερλίνας θα δημιουργήσει και αύξηση του ενδιαφέροντος για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο, ειδικά μεταξύ των εκεί φοιτητών. Πολλοί Έλληνες φοιτητές που δεν τους συμφέρει να καταβάλουν ενοίκιο καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του σκέφτονται πλέον σοβαρά να αγοράσουν κάποιο διαμέρισμα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και οι τιμές των ακινήτων έχουν σημειώσει αισθητή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: