Παρασκευή, Δεκεμβρίου 5

Εξαπλώνεται η κρίση

Η αμερικανική οικονομία ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη έχασε το Νοέμβριο 533.000 θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας να αυξηθεί σε 6,7%, φτάνοντας στο ανώτερο επίπεδο των τελευταίων 15 χρόνων.

Στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται και οι θέσεις εργασίας που χαθήκαν τους τελευταίους 2 μήνες , έτσι βλέπουμε τον Οκτώβριο να υπάρχουν απώλειες 403.000 θέσεων και το Σεπτέμβριο 320.000. Σε σύνολο από το Δεκέμβριο του 2007, έχουν χαθεί περίπου 2,7 εκατ. θέσεις εργασίας. Αναλυτές εκτιμούν ότι η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση με άγνωστη διάρκεια.

Και σε άλλες όμως χώρες του κόσμου τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, χιλιάδες είναι οι άστεγοι, οι απολύσεις γίνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, οι χρηματαγορές καταρρέουν, το λιανικό εμπόριο έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα, ο τομεας παροχής υπηρεσιών όπως οι τράπεζες, τα ξενοδοχεία, οι αεροπορικές εταιρείες τα εστιατόρια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, κτλ. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τις σοβαρές επιπτώσεις της κρισης. Οι άνθρωποι παντού αναρωτιούνται για την κατάσταση και είναι αρκετά θυμωμένοι, κύρια με το κράτος και με όσα δεν έχει κάνει για τη φροντίδα των εξαθλιωμένων φτωχών.
Παράλληλα δεν είναι και λίγοι όσοι πιστεύουν ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση θα μεταβάλλει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και σε σημαντικό βαθμό θα αλλάξει ο τρόπος ζωής της σημερινής γενιάς, το ερώτημα είναι πως;
Στα ιδιαίτερα αρνητικά της εποχής είναι το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς που χάνουν την εργασία τους δεν έχουν ελπίδες να βρουν στο άμεσο μέλλον κάποια άλλη εργασία, έτσι θα σταματήσουν να αναζητούν εργασία διότι δεν θα θεωρούν ότι θα μπορούν να βρουν εργασία, η εξέλιξη και οι συνέπειες του φαινόμενου είναι άγνωστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: