Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10

Οικονομική κρίση & προεκτάσεις


Όλες αυτές τις μέρες που πέρασαν είδαμε τα μμε και τα κόμματα με εύκολες δικαιολογίες να αφηγούνται τα γεγονότα, όπως αυτά προκύπτουν χωρίς να εξηγούνε επαρκώς τα βαθύτερα αίτια και τους λόγους τις κρίσης. Αυτό όμως που συμβαίνει στην Ελλάδα προέρχεται από μια βαθιά κρίση των οποίων η κύρια πηγή είναι η ρήξη μεταξύ της πολιτικής που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία 12 χρονιά και των προσδοκιών της νεολαίας και της κοινωνίας ως σύνολο.


Στις μέρες μας η γενική εντύπωση που έχει σχηματιστεί στην κοινή γνώμη είναι ότι, στη χώρα μας έχει δημιουργηθεί μια ιδιόμορφη ελίτ που έρχεται από το παρελθόν, τόσο κεντρικά, όσο και περιφερειακά, ορατή δια γυμνού οφθαλμού, που εδώ και αρκετά χρόνια έχει σφετεριστεί την έννοια της προόδου, χρησιμοποιώντας πάντοτε για το σκοπό αυτό κατά το δοκούν το ευρύτερο πλαίσιο των γενικών μηχανισμών, το σύνολο των πολιτών πιστεύουν ότι παντού κυριαρχεί η διαφθορά και η ευνοιοκρατία .


Από την άλλη πλευρά, τα οικονομικά προβλήματα με τα επακόλουθά τους, τα σοβαρά δομικά προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος, τα αδιέξοδα της νεολαίας κτλ έχουν αναγκάσει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να «δραστηριοποιηθεί» εδώ και καιρό απέναντι στην γενικότερη κρίση.


Είναι επίσης γεγονός ότι οι περισσότερες έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και η κοινωνική πραγματικότητα δείχνουν ότι τα κοινωνικά προβλήματα είναι τα βαθύτερα και πραγματικά αίτια της γενικότερης κρίσης, εδώ και χρόνια όμως η πολιτική διαχείριση των προβλημάτων έδινε διόρια προκειμένου να αποφευχθεί ο κοινωνικός πανικός, ο πανικός όμως και αποδείχθηκε από τα πρόσφατα γεγονότα, ήταν ήδη εδώ! Παράλληλα η ύπαρξη πολλών και αλληλοαναιρούμενων πολιτικών σε αρκετούς τομείς έχει δημιουργήσει σύγχυση ως προς το πρακτέον και η διστακτική διοίκηση δημιουργούν προϋποθέσεις να επικρατεί το εφήμερο με αποτέλεσμα να έχει κλονισθεί και η εμπιστοσύνη.

Αν τώρα προσεγγίσουμε την κοινωνία στη βάση της προκύπτει, μια ελληνική ύπαιθρος με ολόκληρα χωριά και κωμοπόλεις να έχουν ερημώσει, στη συνέχεια, θα δούμε έναν αστικό πληθυσμό να έχει χάσει τον προσανατολισμό του και να βρίσκεται οικονομικά αποδυναμωμένος και καταχρεωμένος στις τράπεζες. Χιλιάδες είναι τα νοικοκυριά που εδώ και χρόνια « ζητιανεύουν» την καθημερινότητα, η οποία για την πλειονότητα έχει γίνει δυσβάστακτη. Επιπλέον, εδώ και χρόνια στους επιμέρους τομείς κάθε παραγωγική δραστηριότητα έχει σταματήσει, η κατάσταση κατά γενική ομολογία είναι απόρροια της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε και οδήγησε στην κρίση, για αρκετούς η επιδείνωση του κλίματος κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δυσάρεστα.

Πέραν αυτών, είναι προφανές και αποδεικνύεται από την πολιτική πράξη και τα γεγονότα, ότι, οι κοινωνικές ανακατατάξεις και προβληματισμοί δεν αγγίζουν ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού προσωπικού, ειδικά όσοι χρησιμοποιούν ως άλλοθι το τραγικό συμβάν και τα δραματικά γεγονότα δείχνουν με τη στάση τους ότι, αντί να κοιτούν μπροστά, κοιτούν πίσω...

1 σχόλιο:

kostis είπε...

ΟΣΟΙ ΚΑΤΕΒΕΝΕΤΕ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ...ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΜΕ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ.ΝΕΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
i fotografia einai sto parakato link
http://2.bp.blogspot.com/_Jtxb9AL8XfY/ST-OBqseAFI/AAAAAAAAHQ4/AZSP6qN_jPw/s400/MPATSOS.jpg

Πληθος κοσμου εχει μαζευτει αυτη τη στιγμη στην Ομονοια στα Προπυλαια και στο Συνταγμα...Το νου σας οσοι κατεβετε στα καθαρματα της Χρυσης Αυγης που σε αμεριστη συνεργασια με τους μπατσους,θα αμαυρωσουν και σημερα τους αγωνες και τις φωνες των εργαζομενων με τις πραξεις τους...