Τρίτη, Δεκεμβρίου 2

Η μετανάστευση της αναγκαιότητας και τα παιδιά



Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει σε ολόκληρο τον κόσμο το ανεξέλεγκτο κύμα των παρανόμων μεταναστών, αφού, στο βωμό της αναζήτησης καλύτερης οικονομικής ευημερίας οι παράνομοι μετανάστες εγκαταλείπουν συζύγους και παιδιά.



Έτσι χιλιάδες ανά τον κόσμο είναι τα παιδιά που αναγκάζονται να ζουν δίχως την πατρική στοργή και ασφάλεια, σε αρκετές περιπτώσεις οι παράνομοι μετανάστες μπορεί να κάνουν και πάνω από 10, ίσως και παραπάνω χρόνια να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, κατ΄ αυτό τον τρόπο χιλιάδες οικογένειες διαλύονται, αφού σε αρκετές περιπτώσεις η επανένωση δεν πραγματοποιείται ούτε όταν ο μετανάστης επιστρέφει οριστικά στο σπίτι του. Το γεγονός δημιουργεί σοβαρά κοινωνικά προβλήματα στις χώρες καταγωγής των μεταναστών.


Από την άλλη πλευρά αρκετοί είναι οι παράνομοι μετανάστες που επιθυμούν να φέρουν στις χώρες υποδοχής την οικογένεια τους, όμως σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύεται αρκετά δύσκολο εγχείρημα. Όσοι όμως τα καταφέρνουν στις περισσότερες περιπτώσεις αναγκάζονται να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, πολλές φορές μικρά παιδιά αναγκάζονται να ζουν στον ίδιο χώρο με πάνω από 20-30 ξένα άτομα.

Μπρος σε αυτά τα τεραστία προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των παράνομων μεταναστών δεν είναι λίγες οι ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και οι απλοί πολίτες που ζητούν οι αρμόδιες αρχές στην ευρωπαϊκή ένωση να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, πέρα από τη μπλε κάρτα, έτσι ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: